Hlavní obsah

Mistr z Letné ulovil první letní posilu, je jí Kúdela ze Slovácka

PRAHA

První letní hráčskou posilou kádru mistrovské Sparty se stane záložník Ondřej Kúdela. Letenský klub se na přestupu dvacetiletého záložníka domluvil s jeho dosavadním zaměstnavatelem FC Slovácko, které sestoupilo z nejvyšší soutěže. Podle informací internetových stránek Sparty by mělo dojít mezi hráčem a klubem k podpisu smlouvy v nejbližších dnech.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

„O Kúdelu jsme již měli zájem delší dobu, jsme rádi, že se nám podařilo přestup dotáhnout," prohlásil Lukáš Přibyl, ředitel komunikace Sparty. Letenský klub se na podmínkách přestupu shodl se Slováckem a obě strany dohodu stvrdily podpisem smlouvy.

„Kúdela je kvalitní záložník, který má velkou perspektivu. Pro Spartu bude přínosem především v dalších letech. Je mu dvacet let, má všechno před sebou, navíc teď bude mít zkušenosti i ze světového šampionátu," vyzdvihl klady první letní posily trenér Michal Bílek na internetových stránkách klubu.

Reprezentanta, který se chystá na světový šampionát dvacítek v Kanadě, čekají jednání o podmínkách smlouvy s držitelem letošního double v nejbližších dnech. Sparta má pro odchovance Slovácka údajně připravený kontrakt až do léta 2011. Kúdela v první lize doposud odehrál 31 utkání, ve kterých jednou rozvlnil síť za brankářem soupeře.

„Jsme předběžně domluveni, musíme doladit ještě nějaké formality. Sparta je pro mě nejlepší klub u nás a jsem velmi rád, že o mě projevila zájem. Tato sezóna ukázala, že Sparta je stále nejsilnější," prohlásil Ondřej Kúdela, který se na Spartě objeví až v průběhu července, po skončení mistrovství světa dvacítek. "Chtěl jsem mít na jaře klid, proto jsem jednání o svém dalším působišti oddálil, i když už v zimě mě kontaktovala Sparta i Mladá Boleslav. Udělal jsem maturitu, takže se můžu soustředit plně na fotbal," dodal Kúdela pro sparťanský web.

Letenský kádr naopak opustil Juraj Ančic, kterému skončilo hostování z Liberce a Sparta na něj neuplatnila opci. Jednání o dalším pohybu na soupisce týmu trenéra Bílka probíhají. "V tuto chvíli není nic ve finální fázi," upřesnil Přibyl.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články