Hlavní obsah

Fotbalista Vlček prodloužil o dva roky smlouvu ve Slavii

PRAHA

Fotbalový útočník Stanislav Vlček bude i nadále hájit barvy českého vicemistra Slavie Praha. Jednatřicetiletý hráč prodloužil s červenobílými o dva roky smlouvu, která mu původně měla vypršet na konci června. Součástí kontraktu je i opce na další rok. Vlček dal přednost dosavadnímu působišti před nabídkami ze zahraničí i z jiných českých týmů. "Ve Slavii jsem spokojený a už se těším na boje o Ligu mistrů. Svou roli při mém rozhodování sehrála i rodina," řekl ČTK Vlček.

Článek

Rychlonohý útočník přišel do Slavie v září 2004 z Dynama Moskva a v prvních dvou sezónách nastřílel po deseti gólech, v posledním ročníku ještě o jeden více. Svými výkony si řekl i o návrat do reprezentace, za kterou nastoupil celkem v pěti zápasech.

Na kontě má Vlček 372 ligových startů, v nichž vstřelil 81 branek. Pokud se mu budou vyhýbat zranění, může už v nastávajícím ročníku završit počet prvoligových zápasů na 400, což se dosud podařilo jen osmi fotbalistům.

Vlček odmítl několik zajímavých nabídek 

Konkrétních nabídek měl Vlček prý několik. "Dostal jsem hodně dobrou nabídku z Kaiserslauternu, mohl jsem jít do pěti mužstev v rakouské nejvyšší soutěži, lákal mě Miroslav Beránek do maďarského Debrecínu, zájem byl z řecké i turecké ligy a z Kypru. Nabídky byly i z Česka, ale měl jsem jasno, že pokud zůstanu doma, tak jedině ve Slavii," řekl Vlček

Velkou roli hrály prý sportovní ambice. "Kvalita ve Slavii je třeba větší než na Kypru a doufám, že postoupíme se Slavií do Ligy mistrů. V kádru je osm nebo devět kluků, kterým je dvacet. Proto věřím, že se povede získat posily," řekl Vlček, který by si ale třeba za dva roky angažmá na Kypru uměl představit.

"Domluvili jsme se před deseti dny, před odletem na dovolenou, chyběl jen podpis. Nabídek bylo opravdu hodně a dovolená to byla s telefonem u ucha," uvedl Vlček. Slavia mu prý nabídla lepší smlouvu, než byla ta dosavadní.

"Ale neřekl bych, že převýšila nabídku Kaiserslauternu, rozhodly hlavně rodinné důvody. Mám dceru, která chodí do druhé třídy a bylo by těžké ji ze školy vytáhnout a dávat ji někde do německé nebo anglické školy," prohlásil Vlček s tím, že si chce také zahrát na novém stadiónu Slavie.

Reklama

Související témata: