Hlavní obsah

Vlčkova dovolená proběhla s telefonem u ucha

I přes četné nabídky ze zahraničí dal Stanislav Vlček přednost rodinné pohodě v Čechách a sportovnímu cíli vybojovat se Slavií účast v Lize mistrů. Útočník červenobílých v rozhovoru pro Právo vysvětluje důvody prodloužení své smlouvy ve Slavii o další dva roky.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kapitán Slavie Stanislav Vlček

Článek

Podepsal jste nový dvouletý kontrakt ve Slavii. Proč jste se rozhodl zůstat?

Důvodů bylo více. Hlavně rodinný, protože mám dvě dcery. Natálce jsou tři roky, ale Aneta půjde po prázdninách do třetí třídy. Bylo by velmi složité ji ze školy vytáhnout a dávat ji někde do německé nebo anglické školy. Udělal bych to jen tehdy, pokud by ta nabídka byla výrazně lepší než ty, které jsem měl. A věřte mi, že jich bylo skutečně dost. Prožil jsem dovolenou s telefonem u ucha. Hrnulo se to na mě tak, že už jsem měl řešení budoucnosti vážně dost.

Kam jste mohl přestoupit?

Odmítl jsem Kaiserslautern, mohl jsem jít do pěti mužstev v rakouské nejvyšší soutěži, lákal mě Miroslav Beránek do maďarského Debrecínu. Zájem byl z řecké i turecké ligy a z kyperského Arisu Limassol, kde hraje Tomáš Kuchař. To bylo hodně lákavé. Finančně i z hlediska rodinného. Ale znamenalo by to konec sportovních ambicí, které jsou ve Slavii určitě větší. To jsem upřednostnil. Věřím, že postoupíme do Ligy mistrů.

Kdy jste se definitivně domluvil se Slavií?

Před deseti dny, než jsme s rodinou odletěli do zahraničí. Chyběl už jen podpis. Nabídka ze Slavie je pro mě dobrá, výhodná. Je lepší než dosavadní kontrakt. Neřekl bych přitom, že převýšila nabídku Kaiserslauternu. Ale rodina, sportovní ambice a touha zahrát si na novém stadiónu, to rozhodlo. Navíc trenér Jarolím podepsal novou smlouvu a já myslím, že naše spolupráce byla v minulých sezónách dobrá.

Zmínil jste sportovní ambice. Věříte, že si ve Slavii zahrajete vytouženou Ligu mistrů?

Ano. Vedení slíbilo, že přivede posily a kádr doplní. Jedná se o kvalitní fotbalisty, já jsem s nimi mluvil. I z jejich strany je zájem do Slavie jít. V kádru, který pojede na soustředění do Špindlerova Mlýna, je osm nebo devět kluků, jimž je dvacet, tak doufám, že se povede získat posily. Bez nich by to bylo hodně složité.

K podpisu kontraktu jste dostal i archivní víno z limitované série, pojmenované po legendě slávistického fotbalu Josefu Bicanovi. Máte doma vinotéku?

Spíše jenom takový malinký stojánek, nic velkého... Ale tahle sváteční láhev se tam určitě vejde.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články