Hlavní obsah

Fotbalová Slavia usiluje o Volešáka a Johanu

PRAHA

Mezi novými vyhlédnutými posilami českého fotbalového vicemistra Slavie Praha jsou záložník Ladislav Volešák a zkušený stoper s reprezentačnímu zkušenostmi Petr Johana. Již dříve začala jednat Slavia o návratu Vladimíra Šmicra a trenér Karel Jarolím by rád ve svém kádru viděl i Miroslava Holeňáka.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Petr Johana (vlevo) ještě v rudém dresu pražské Sparty

Článek

Třiadvacetiletý Volešák patří Spartě a v uplynulé sezóně hostoval v Českých Budějovicích. V sestavě Jihočechů chyběl jen ve třech zápasech. Podle šéfa Slavie Petra Doležala je klub blízko dohody s hráčem i jeho mateřským klubem.

Odchovanec Sparty nakoukl do první ligy poprvé v roce 2004, když byl na hostování v Mladé Boleslavi. Na svém kontě má 33 ligových zápasů a šest branek.

Třicetiletý Johana je naopak zkušeným fotbalistou s třinácti reprezentačními starty. Ligu začal hrát v roce 2000 v Liberci, odkud zamířil o tři roky později do Sparty.

V sezóně 2005/06 hrál v Turecku za celek Vestel Manisaspor, kde se však dohodl na předčasném ukončení smlouvy, a jarní část poslední ligové sezóny patřil do kádru Mostu. Za severočeský celek ale nastoupil vinou zranění v jediném zápase. Na svém kontě má 128 ligových zápasů s deseti vstřelenými góly.

Reklama

Související témata: