Hlavní obsah

Tepličtí zahájili přípravu bez Džeka, testují jiné Bosňany

Bez svého nejlepšího střelce, zato s první posilou ve čtvrtek zahájili fotbalisté Teplic přípravu na příští ligový ročník. Nový trenér Petr Rada přivítal na úvodním tréninku jak řadu navrátilců z hostování, tak i záložníka Pavla Haška, který ve středu přestoupil z pražských Bohemians 1905. Na testech v klubu jsou i Bosňané Admir Ljevakovič a Ajdin Mahmutovič, jejich slavnější krajan Edin Džeko ale ve čtvrtek na trávníku scházel.

Článek

Podle klubu však Džekova absence nemá co do činění s případným přestupem a jedná se pouze o zranění. Z hostování se do týmu vrací hned několik mladých hráčů - Koukal, Brožík, Rilke, Rosa či Vondrášek. A také útočník Karel Kroupa, který neprodloužil své hostování v tureckém Denizlisporu. "Ze začátku jsem hrál stabilně, pak ale vyhodili trenéra a nový věřil víc Turkům. Nemělo smysl zůstávat, už jsem se těšil do Teplic," řekl ve čtvrtek ČTK Kroupa.

Dopolední trénink Teplickým zkomplikoval vydatný déšť, který se na město snesl o půl deváté dopoledne, přesně v době srazu hráčů. Čtyřicetiminutová průtrž mračen zalila vodou ulice i stadiónek na teplickém předměstí, který si vybrali žlutomodří pro úvod své přípravy. Jedenadvacet hráčů se proto muselo v Proboštově vyrovnat s hřištěm plným kaluží.

"První trénink je ale všude stejný, tady byl zvláštní jen tím, že hodně pršelo. Na hráčích je vidět určitá pauza, to se ale rychle poddá," uvedl kouč Rada po své premiéře u týmu. "Přišel jsem dřív, trochu jsem si osahal prostředí a srovnal pár věcí, což bylo vše. Žádné velké řečnění v kabině ale nebylo," popsal Rada první pracovní den v nové funkci.

Po zranění se zapojili Slavík, Ryška i Kolář 

"Je to po tom suchu docela příjemná změna, ale je to taky docela nebezpečné," řekl ČTK bezprostředně po tréninku zcela promočený brankář Martin Slavík, jehož vykloubené rameno se dalo do pořádku. Nebyl to jediný rekonvalescent, který si ve čtvrtek po delší pauze konečně zahrál fotbal. Po vleklých problémech s koleny již normálně trénovali jak stoper Vlastimil Ryška, tak i brankář Patrik Kolář, marodku opustili i další.

Rada hráčům naordinoval jen lehkou rozcvičku a pak už je nechal bezmála hodinu hrát na dvě branky. "Hráči se po dovolené těší, tak jsem je nechal se pomazlit s míčem. Pořádné běhání začneme přidávat až postupně," řekl Rada, jenže záhy dodal, že už odpoledne se vydají hráči běhat na teplický kopec Doubravka.

Teplický kádr je momentálně notně zúžený. Scházejí hráči reprezentačních výběrů do 21 a 20 let, Džeko s Merzičem jsou zranění. Přesto se ve čtvrtek na trávníku dva Bosňané ukázali. Dvaadvacetiletý záložník Ljevakovič a o rok mladší útočník Mahmutovič jsou v týmu na testech z bosenského prvoligového týmu Čelik Zenica. Jejich klub má značné finanční potíže a mohli by být k mání, navíc je zastupuje stejný manažer jako Džeka. "Zatím ale nic podepsaného není, uvidíme, jak se budou líbit," řekl teplický obchodní manažer Petr Heidenreich.

Hašek na sezónu v Bohemians nezapomene

Jedinou jistou posilou je tak zatím záložník Pavel Hašek. "Je to kvalitní hráč, pomohl Bohemce postoupit do ligy, ale teď mají všichni hráči v kádru stejnou startovní čáru," řekl na Haškovu adresu trenér Rada. Sám hráč se do Teplic těšil. "Je to na české poměry velkoklub, se skvělým zázemím a velkými ambicemi, což nakonec rozhodlo," vysvětlil čtyřiadvacetiletý Hašek, proč se rozhodl neprodloužit smlouvu v Ďolíčku a odmítl i několik dalších nabídek.

"V Bohemce se nám povedla krásná sezóna, ale Teplice o mne měly zájem už delší dobu. Ale odchod nebyl jednoduchý, na tuhle sezónu totiž nezapomenu. Fandové byli fantastičtí, snad začnou chodit podobní i na Stínadla," řekl Hašek.

Teplice čeká v sobotu zápas s domácím Proboštovem, hrajícím krajský přebor. Další víkend se potom přesunou na první soustředění do Modré, o dva týdny později potom zamíří na další soustředění do rakouského Saalfeldenu.

Reklama

Související témata: