Hlavní obsah

Trenér fotbalistů Slavie zatím posily jen vyhlíží

ŠPINDLERŮV MLÝN

Jen se šestnácti hráči zahájil trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím kondiční soustředění na úvod přípravy před příští sezónou. Na Švýcarské boudě ve Špindlerově Mlýně mu chybí mladí reprezentanti Suchý, Gecov, Dočkal a Held, zranění Latka s Aračičem a nemocný Necid. K týmu se ale ve čtvrtek připojil Vladimír Šmicer, který je s červenobílými domluven na přestupu pro případ, že nesežene zahraniční angažmá.

Článek

Poměrně úzký současný kádr dělá trenérovi starosti s ohledem na přípravu na předkolo Ligy mistrů. S napětím tedy bude především čekat, v jakém stavu se mu vrátí hráči z mistrovství světa fotbalistů do 20 let z Kanady.

Slávisté zatím žádné posily nezískali, ale trenér vicemistra věří, že se to brzy změní. V nejbližší době by měl přijít Ladislav Volešák ze Sparty, mluví se i o příchodu dvou zkušených obránců Petra Johany a Miroslava Holeňáka. "Musíme vycházet z toho, co je reálné, a to platí v případě Volešáka. Nechtěl zůstat ve Spartě a na jaře ukázal v Českých Budějovicích, že pokud na sobě bude pracovat, mohl by být alternativou za Lukáše Jarolíma," řekl novinářům při čtvrtečním mediálním dnu slávistický kouč.

K případnému příchodu Johany se zatím nechtěl trenér Slavie příliš vyjadřovat. "Měl dost zdravotních problémů, ale do formy, kdy nakukoval do reprezentace, se určitě ještě může dostat," uvedl Jarolím. Rád by viděl v kádru i Holeňáka, kterého již ve Slavii trénoval. Naopak za zřejmě uzavřenou kapitolu považuje možný příchod Rudolfa Otepky z Příbrami, o kterého Slavia usilovala v zimní přestávce. V jeho hledáčku jsou naopak jihlavský obránce Šourek a jeden útočník.

Mužstvo čeká ve Špindlerově Mlýně kondiční trénink, z velké části na horských kolech, Jarolím bude podle svých slov klást důraz na všeobecnou vytrvalost, ale i silovou přípravu. Vycházet bude z výsledků zátěžových testů, které prý dopadly ve většině případů velmi dobře. "Jen z výsledků Brazilců (Gaúcho a Costa) jsem zklamaný. Ostatní jsou na slušné úrovni, hříšníci to budou muset dohnat," upozornil Jarolím, který je znám svým přísným metrem.

Reklama

Související témata: