Hlavní obsah

Brankář Kučera přestupuje z Mladé Boleslavi do Českých Budějovic

První posilu před nadcházející sezónou získali fotbalisté Českých Budějovic. Na jih Čech se z Mladé Boleslavi stěhuje třicetiletý brankář Pavel Kučera, který se svým novým zaměstnavatelem podepsal blíže nespecifikovaný dlouhodobý kontrakt. Informovaly o tom oficiální webové stránky Dynama.

Článek

"Byl jedním z těch brankářů, které měl trenér František Cipro vytipované. S Pavlem jsme uzavřeli dlouhodobý kontrakt," uvedl sportovní ředitel klubu Jiří Kotrba s tím, že po vzájemné dohodě s hráčem nebudou další podrobnosti přestupu zveřejňovat.

Českobudějovické vedení začalo řešit problémy s brankáři letos v zimě, kdy do řeckého Iraklisu Soluň nečekaně odešla týmová jednička Slovák Miroslav Filipko.

Před startem jarní části uplynulého prvoligového ročníku Dynamo vyzkoušelo Slováky Martina Lipčáka a Jána Muchu a nakonec získalo na půlroční hostování Zoltána Miskiho z Maďarska. Všechny jarní zápasy však nakonec odchytal Zdeněk Křížek, který předtím působil jen v B-týmu.

Kučera zasáhl v uplynulé sezóně v konkurenci mladoboleslavské jedničky Miroslava Millera pouze do šesti zápasů, navíc před pár dny posílil třetí celek skončeného ročníku další gólman Petr Pižanowski. Celkem Kučera, který oblékal i dres Teplic, odchytal v první lize 39 utkání.

Reklama

Související témata: