Hlavní obsah

Michal Bílek: Nejvíc musíme posílit na místě stoperů

Karel FeltPrávo

Fotbalisté Sparty se pod vedením trenéra Michala Bílka pustili do přípravy na novou sezónu. Bílek chce pokračovat v trendu zlepšování hry a v rozhovoru pro deník Právo vykládal o nutnosti dobré fyzické kondice, či náročnosti krkonošských kopců. Také si pochvaloval nové posily svého týmu a vyhlíží ještě další.

Foto: SPORT.CZ/David Kadlec

Trenér letenského týmu Michal Bílek.

Článek

Máte za sebou první den soustředění, přišel někdo z hráčů s nadváhou?

Samozřejmě jsme si je hned zvážili a žádné velké výkyvy jsme neshledali.

Zejména pro třicátníky asi nebudou krkonošské kopce příjemné...

To nebudou pro nikoho, ale hráči tuhle porci přípravy tady zvládli v zimě a určitě ji zvládnou i teď. Všichni si uvědomují, že dobrá fyzická kondice je jedním ze základních předpokladů pro zvládnutí náročného podzimu. Nebude to jen o běhání, k dispozici máme i horská kola.

V zimě jste sliboval herní zlepšení, budete na něm pracovat i teď?

My chceme do sezóny vstoupit tak, jak jsme ji ukončili. To znamená v dobré fyzické kondici a se zlepšeným herním projevem, ten jsme v závěru jara ukázali. V tom chceme pokračovat.

Jak jste spokojen s dosavadním posílením?

Limberský je i přes své mládí velmi zkušený hráč. Cenné je, že ho lze použít ve středové řadě, kde s ním především počítám, ale i v obraně. Kúdela a Vršajevič jsou talentovaní, perspektivní mladíci. Bosenského útočníka jsme testovali už v rezervě. Jevil se dobře, proto jsem ho chtěl na přestup. Petržela na hostování v Jablonci udělal velký výkonnostní pokrok. Dobře se jeví i Šimůnek. Věřím, že další posily brzy přijdou. Chceme do sezóny vstoupit ještě silnější, než jsme byli na jaře.

Odešli stopeři Kučera a Drobný, Řepka nemůže hrát první dvě ligová kola kvůli trestu. Přemýšlíte o tom, jak vyřešíte tuto situaci?

Toho jsme si vědomi, v tomto prostoru jsme hodně oslabili, proto nejvíc musíme posílit na místě stoperů. Variant je několik už v tuto chvíli. Může tu hrát Šimůnek, ale také Hušek, ve středu obrany už kopal i Kadlec. Chceme získat Košťála z Liberce, věřím, že přijde co nejdříve, v hledáčku je také českobudějovický Kladrubský.

V zahraniční jste prý sledoval rovněž nějaké hráče?

Viděl jsem utkání Ekvádoru s Peru v Barceloně. Máme nějaké tipy, které budeme sledovat.

Reklama

Související témata: