Hlavní obsah

Džeko míří do bundesligy, Teplice mohou získat přes sto miliónů

Největší přestup v letní přestávce v rámci české fotbalové ligy, kterým bude odchod útočníka Edina Džeka z Teplic, sice zatím nebyl uzavřen, ale k jeho dotažení podle ředitele teplického klubu Františka Hrdličky chybějí už jenom formality. Hrdlička v pondělí s vedením nejmenovaného bundesligového klubu v Praze absolvoval utajené jednání, na kterém se obě strany shodly i na výši odstupného.

Článek

Přestup jednadvacetiletého bosenského kanonýra je tak prý už téměř hotovou věcí. V zákulisí se hovoří o tom, že do pokladny teplického klubu může přitéct suma blížící se až k čtyřem miliónům eur (asi 112 miliónů korun).

"Během tohoto týdne vše uzavřeme, shodli jsme se s druhou stranou na všem. Chybí dotáhnout opravdu jen nějaké formality, Edin třeba musí podstoupit zdravotní prohlídku," uvedl pro ČTK Hrdlička.

Nechce být za blbce

Připustil, že Teplice vedou jednání s německým prvoligovým týmem, ale nechtěl odtajnit jeho jméno a nehodlal mluvit ani o odstupném. "Dokud není vše uzavřeno, nechceme to zveřejňovat. Už jsem dělal hodně přestupů, které byly na spadnutí, ale večer bylo všechno jinak a já byl potom za blbce," vysvětloval Hrdlička. V tisku se spekuluje o tom, že budoucím zaměstnavatelem Džeka bude Wolfsburg, nebo Brémy.

Teplice jsou jen krůček od historického obchodu. Pokud Džeka, který se v minulé sezóně blýskl 13 góly v české lize nebo brankou při svém debutu v bosenské reprezentaci v souboji s Tureckem, prodají, jejich pokladnu zaplní rekordní obnos.

Z jeho části by pak Severočeši použili i finance na nákup Džekova nástupce. "Nějaké hráče vytipované máme, ale nejprve se musí dořešit přestup Džeka," uvedl Hrdlička.

Reklama

Související témata: