Hlavní obsah

Sparta začne ligu šlágrem s Libercem, derby se hraje v říjnu

PRAHA

Pražská Sparta, obhájce titulu ve fotbalové lize, zahájí nový soutěžní ročník o prvním srpnovém víkendu domácím duelem s Libercem, který se loni až do posledního kola také pral o první místo. Prestižní derby pražských "S" je na pořadu o prvním říjnovém víkendu v 9. kole.

Článek

Nováčci ligy, týmy Bohemians 1905 a Viktorie Žižkov, vstoupí do soutěže duely s Baníkem Ostrava respektive v Mladé Boleslavi. Dnešní los v pražském Suchdole zase poslal loňského vicemistra Slavii k ligové premiéře do Jablonce. Ten nyní shodou okolností vede dlouholetá opora sešívaných a naposledy kouč slávistického B týmu Luboš Kozel. "Určitě náš tým na Slavii výborně připraví," podotkl s úsměvem ředitel FK Jablonec Petr Flodrman.

Při dnešním losování první a druhé ligy a jednání ligového shromáždění byl zároveň definitivně uzavřen loňský ligový ročník a vyhlášeny výsledky profesionálních soutěží. Liberečtí si navíc odnesli cenu pro vítěze soutěže fair-play pro nejslušnější mužstvo.

Jednotlivé kluby braly výsledek losování s nadhledem, například liberecký Slovan se prý cesty na Letnou v prvním kole neobává. "Hrát musíme se všemi, je v podstatě jedno, koho dostaneme v prvním kole. Spíš se těšíme na to, že Letná bude hned na úvod vyprodaná. Pro diváky to bude výborný start," uvedl pro ČTK ředitel libereckého klubu Libor Kleibl. Pro Severočechy prý bude velkou událostí i druhé kolo, kdy přivítají nováčka Bohemians 1905. "Čeká nás zelenobílý nálet, zástupci Bohemians už projevili velký zájem o lístky. Pokud bude trvat, můžeme jim vyčlenit až 1700 míst," uvedl Kleibl.

Sparťané se také těší na to, že v ligové premiéře je v duelu s Libercem požene vpřed zaplněný stadion. "Liberec je bezesporu opět jedním z adeptů na titul. Bude to zajímavý zápas, ale celkově jsme los příliš neprožívali. Cíl Sparty je jasný - vyhrávat. A pořadí soupeřů v tom nehraje roli," citovaly internetové stránky klubu trenéra Michala Bílka.

V novém ročníku zůstanou zachovány termíny přímých přenosů podle modelu z uplynulé sezony. V neděli bude ČT4 Sport vysílat ligové duely od 20:15, v pondělí program ČT2 od 17:15.

Kluby zároveň mají možnost zvolit si hrací dny a čas výkopů svých domácích zápasů. Ty byly do devátého kola stanoveny na sobotu od 19:00 a neděli od 17:00 a bude možné žádat například také o termín v 15:00. Od 20. října by se v sobotu mělo hrát od 17:00 a v neděli od 15:00. Žižkovská Viktoria při návratu do ligy neuspěla s požadavkem na výjimku, aby se její domácí zápasy hrály v neděli od 10:15, Pražané budou hrát jako ostatní kluby v úředních termínech.

Na podzim by se mělo odehrát 16 kol, první část sezony by tak měla být uzavřena v druhém prosincovém víkendu. Ligový ročník skončí buď 19. května, nebo o dva týdny později. Záležet bude na tom, jestli se reprezentace probojuje na příští mistrovství Evropy do Rakouska a Švýcarska.

Los 1. kola fotbalové ligy pro sezonu 2007/2008 (4.a 5. srpen 2007):
Mladá Boleslav - Viktoria Žižkov
Jablonec - Slavia Praha
Kladno - Teplice
České Budějovice - Sigma Olomouc
Most - Plzeň
Brno - Zlín
Bohemians 1905 - Baník Ostrava
Sparta Praha - Liberec

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články