Hlavní obsah

Obránce Drobný přestupuje ze Sparty do německého Augsburgu

Fotbalový obránce Václav Drobný přestupuje z pražské Sparty do německého Augsburgu. Se sedmým celkem uplynulého ročníku druhé bundesligy podepsal ve středu mistr Evropy do 21 let z roku 2002 dvouletou smlouvu. Informovaly o tom webové stránky letenského klubu.

Článek

Drobný na začátku jara doplatil na herní krizi Sparty a po prohře ve Zlíně byl společně s Janem Šimákem přeřazen do B-týmu. Na poslední dva zápasy ho trenér Michal Bílek sice opět zařadil do áčka, ale obránce už pak s mužstvem neodcestoval na letní soustředění do Špindlerova Mlýna a hledal si mezitím nové angažmá.

"Mrzí mě, že odcházím ze Sparty, nadále jí budu fandit. Jsem rád, že mi Augsburg nabídl smlouvu a že si budu moc zahrát v Německu fotbal," uvedl šestadvacetiletý Drobný. "Německy jsem se učil, rozumím dobře a určitě ji ještě vylepším," doplnil.

Drobný si zahraniční angažmá vyzkoušel už dvakrát. Po zisku zlaté medaile na ME jednadvacítek přestoupil z Blšan do francouzského Štrasburku, odkud si ho na hostování v létě 2004 vybrala anglická Aston Villa. Po roce se opět vrátil do Francie, ale vzápětí dostal nabídku ze Sparty a zamířil zpět do Čech.

Nejprve hostoval v Jablonci, v lednu 2006 si ho pak letenský klub stáhl. V první lize odehrál Drobný celkem 109 zápasů, v nichž vstřelil jediný gól.

Reklama

Související témata: