Hlavní obsah

Fotbalisté Žižkova zahájili přípravu testy ve Střešovicích

PRAHA

Pouze deset dní klidu si dopřáli fotbalisté nováčka nadcházející prvoligové sezóny Viktorie Žižkov. Po návratu z krátké dovolené zahájil pražský celek letní přípravu zdravotními testy v nemocnici ve Střešovicích, které budou pokračovat ještě ve čtvrtek. Žižkovští se chtějí v nejvyšší soutěži zabydlet a k tomu prý potřebují především posílit na krajních pozicích sestavy.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Ilustrační foto

Článek

Podobně jako městský rival Bohemians 1905 i Žižkov zaplatil za návrat do nejvyšší soutěže daň v podobě nejkratší letní dovolené ze všech prvoligových mužstev. Teprve předminulou sobotu zakončili svěřenci nového trenéra Stanislava Grigy své účinkování v druhé lize a dnes už nastoupili k letní přípravě.

"Hráči se od osmi ráno po dvojicích vydali do Střešovic, kde absolvovali fyzické testy. To samé je ještě čeká i ve čtvrtek," řekl ČTK Vladimír Skalba, který se po Grigově příchodu posunul na pozici asistenta trenéra. Letní dovolenou si Skalba zpestřil zájezdem do Tuniska, kde strávil týden.

Na hřišti se Žižkov poprvé sejde v pátek dopoledne v tréninkovém centru na Xaverově. "Tam proběhne oficiální představení kouče Grigy. Dnes totiž s hráči na testy vyrazili jen maséři a kustod, trenéři se připojí až v pátek," uvedl Skalba.

Nejlépe všechny posty zdvojit

Pod televizní věží se rozloučí s obráncem Radoslavem Krážem a Adrianem Gužou, jemuž končí smlouva, naopak přicházejí brankář Oldřich Pařízek a stoper Pavel Besta. Pražané prý i tak ještě potřebují kádr pro první ligu posílit. "Chceme hlavně krajní záložníky a obránce. Hodil by se i střední defenzivní středopolař. Rádi bychom měli všechny posty zdvojené," naznačil Skalba, na jakých postech staronového účastníka první ligy nejvíc tlačí bota.

Úvodní přípravný zápas čeká Žižkov příští středu proti Hradci Králové. Vrcholem pak bude herní soustředění na Slovensku, kde pražský celek sehraje utkání se slovenským, maďarským, rakouským a uzbeckým soupeřem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články