Hlavní obsah

Řepka: V boji o LM nerozhodnou jména klubů, ale momentální forma

Po krátké dovolené rovnýma nohama do tvrdého tréninku. Fotbalisté pražské Sparty v pátek ve Špindlerově ukončili první část přípravy na novou sezónu. Prvním cílem nového mistra je boj o prestižní ligu mistrů. „Nebudeme nasazeni, což samozřejmě není příjemné, ale vůbec ne rozhodující,“ říká v rozhovoru pro Právo letenský kapitán Tomáš Řepka.

Článek

Odpočinul jste si dobře po náročné sezóně?

Dovolená nebyla moc dlouhá, ale snažil jsem se maximálně ji využít k odpočinku. Získali jsme double, když se vám podaří úspěch, únava se překonává rychleji a snáz. To platilo i v tomto případě.

Jak jste absolvoval kondiční soustředění v Krkonoších?

Tahle fáze přípravy je vždycky hodně tvrdá, ale nezbytná. Maximálně jsem se koncentroval na výběhy do tří krpálů kolem Bedřichova, abych to zvládl co nejlépe. Přežil jsem.

Co říkáte dosavadním posilám Sparty?

Jsem rád, že přišel takový fotbalista, jako je David Limberský. Vrátili se hráči z hostování, přišli mladíci Kúdela a Vršajevič. Uvidíme, jak se ukážou. Sparta ale potřebuje hlavně hotové hráče. Věřím, že přijdou i další.

Odešli vám dva kolegové ze stoperské dvojice. Budou hodně chybět?

Mně bude chybět i Honza Šimák, s nímž jsem si hodně rozuměl. Jak moc budou scházet Kučera s Drobným, se ukáže podle toho, kdo je nahradí. Určitě na tomto postu potřebujeme posílit, protože já budu scházet kvůli kartám ze závěru jara dvě úvodní podzimní ligová kola.

Z hráčů, kteří jsou momentálně v kádru, mohou na místě stopera podle trenéra Bílka hrát Hušek, Šimůnek nebo Kadlec, pokud neodejde. Koho byste vedle sebe viděl nejraději vy?

Není to o tom, koho bych chtěl na místě stopera vidět já, ale o tom, jak se sehrajeme v přípravě a kdo skutečně přijde. Myslím si, že si dokážu vyhovět s každým, kdo dává do zápasů všechno. Teď o tom ale nepřemýšlím.

Sparta vyhrála ligu i domácí pohár, víc v Česku nelze dosáhnout. Bude obtížné najít motivaci pro novou sezónu?

S tím nemám nejmenší problém a určitě nikdo z mužstva. Pořád je o co hrát. Velkou motivací je už cíl, který pro domácí soutěže máme, to znamená obhájit double. Obhajoba bývá vždycky těžká, ale Sparta si nemůže klást nižší cíle.

Tvrdým oříškem bude předkolo Ligy mistrů. Sparta není nasazená. Nemáte obavu, že může dostat soupeře, na kterého nebude herně stačit?

Dostat se do Ligy mistrů je nejdůležitější cíl nejbližších měsíců. Nebudeme nasazeni, což samozřejmě není příjemné, ale vůbec ne rozhodující. Nám se rozhodně kolena neroztřesou ani z velkých jmen. Nebudou totiž rozhodovat jména klubů. V těchto zápasech hodně záleží na momentálně formě a nasazení. My do těchto zápasů určitě dáme celé sparťanské srdce.

Bude podzimní Sparta silnější než ta jarní?

Jsem přesvědčený, že ano.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice