Hlavní obsah

Sparta vyhrála turnaj fotbalových internacionálů na Julisce

Bývalé hvězdy pražské Sparty si odnesly trofej pro vítěze fotbalového turnaje Legendy 2007, pořádaného pod záštitou Nadace fotbalových internacionálů. V nedělním klání čtyř nejslavnějších pražských celků Sparty, Slavie, Bohemians a Dukly měly na stadiónu na Julisce dřívější letenské ikony nejvíce střeleckého štěstí a navíc za celé odpoledne nedostaly jedinou branku. Ve finále na 2x20 minut přehráli sparťané v derby "S" rivaly ze Slavie 1:0.

Článek

Zhruba tisícovce fanoušků předvedli hráči nad 40 let, kteří aspoň jednou oblékli národní dres, že ze svého fotbalového umění stále nic nezapomněli. Diváky bavili pěknými přihrávkami a vtipnými kombinacemi, po nichž také padl vítězný gól celého turnaje. Bývalý trenér Štrasburku Ivan Hašek vysunul Romana Kukletu, pro nějž už nebyl problém uklidit míč do prázdné branky Slavie.

Sparťané potvrdili momentální nadvládu svých o pár let mladších kolegů, kteří v letošní sezóně získali double. V rámci turnaje navíc Letenští ovládli i individuální statistiky: nejlepším brankářem se stal Antonín Sova a nejúspěšnějším střelcem Josef Jarolím s devíti přesnými zásahy. K pomyslné koruně pro kanonýra mu pomohlo pravidlo o penaltách, které následovaly po každém utkání. K exekuci se vždy postavil jen jediný hráč daného mužstva.

Z rukou předsedy Senátu Přemysla Sobotky převzal cenu i nejstarší účastník turnaje slávista František Veselý. Odměněni byli také všichni medailisté z evropských a světových šampionátů a olympijských her a zvláštní cenu dostal bývalý hráč Dukly Rudolf Kučera.

Organizátoři chtěli dějištěm klání připomenout zmrtvýchvstání Dukly, která bude od příští sezóny hrát v druhé lize. Setkání několika generací v rámci turnaje plánují pořadatelé zopakovat i v dalších letech.

Legendy 2007
Semifinále
Sparta Praha - Bohemians 2:0 (1:0)
Branky: Kukleta z pen., Novák.
Slavia Praha - Dukla Praha 0:0, pen. 5:4
O 3. místo
Bohemians - Dukla 1:4 (0:2)
Branky: Petrouš - Korejčík 2, Bittengel, Pelc.
Finále
Sparta - Slavia 1:0 (0:0)
Branka: Kukleta.

Reklama

Související témata: