Hlavní obsah

Střihavka bude jednat o možném kontraktu v Norwichi

Igor BruzlSport.czPrávo

Setkání s vedením anglického Norwiche čeká ve středu útočníka Baníku Ostrava Davida Střihavku. „I druhá nejvyšší soutěž v Anglii je o něčem jiném než česká liga, hraje se na vyprodaných stadiónech a to je pro hráče vrchol,“ má jasno autor třinácti branek v uplynulém ligovém ročníku.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Při probírání možných velkých přestupů tohoto léta se vaše jméno skloňuje poměrně často. Jak to vnímáte?

Vše měl v rukou můj manažer Chovanec a já se soustředil jen na sebe a kvalitní přípravu v Baníku. I když jsem byl na dovolené, tak se pořád psalo a spekulovalo, že už jsem ve Spartě, a nevím, kde ještě. Nic z toho však nebyla pravda, se mnou se nikdo nebavil, a tak jsem dál zůstával v klidu. Žádná nervozita se nedostavila.

Teď se píše o nabídce anglického Norwiche, který by vás v případě vyplacení miliónu eur mohl automaticky získat. Co o tom víte?

Jako každý jsem si o víkendu jen přečetl, že Norwich údajně o mě má zájem. Všechno se změnilo až v pondělí, kdy jsem se dozvěděl, že mám odletět na jednání do Anglie. V úterý tam vyrážím a ve středu mě čeká setkání s představiteli klubu i lékařská prohlídka.

V zimě jste už podobně vyrazil do Watfordu.

Ale to šlo o testy, a myslím si, že mi zrovna nepomohly. Hodně lidí se mě pak pořád ptalo, proč to nevyšlo, a to bylo nepříjemné. Je jasné, že i trenér pak v přípravě zkoušel hráče, které měl k dispozici, protože netušil, zda v Baníku budu dál nebo ne. Možná se do toho projevily i další věci, jenže pak přišlo první jarní kolo a já zůstal na lavičce. Proto jsem chtěl, aby to teď všechno probíhalo trochu jinak.

Tak jste se tedy poučil?

Jen na testy bych už nikam do ciziny ani žádného jiného klubu nešel. Ano? Chcete mě? Pak si sedněme ke stolu, proberme věci ohledně případné smlouvy a záleží, jestli se dohodneme. Tak by to mělo probíhat i v Norwichi. V žádném případě bych neletěl nikam s kopačkami, abych musel ukazovat, co umím. Myslím si, že už jsem v jiné pozici, dokázal jsem, že branky jsem schopen střílet. Zkoušky jsou pro hráče, bojující o svou šanci.

Nechal jste si i případně někým poradit?

Probíral jsem to s trenérem Večeřou, protože chci znát názor více lidí. Kdyby však skutečně byl zájem Norwiche vážný, pak by mě to asi lákalo. Co si budeme povídat, i druhá nejvyšší soutěž v Anglii je o něčem jiném než česká liga, hraje se na vyprodaných stadiónech a to je pro hráče vrchol. Každý z nás chce do ciziny, poznat novou kulturu a řeč, získat zkušenosti. Já to však přes koleno nelámu. Pokud to nevyjde, budu dál v Baníku bojovat o svou šanci.

Máte za sebou týden přípravy. Jak se cítíte?

Je to dobré, sice jsme trénovali tvrdě, ale všem v Baníku se vyhnula zranění a to je pozitivní. Ony se ty letní přípravy od sebe moc neliší. Teď už zase začínáme běhat i s míčem a hlavně se těším, až budeme hrát zápasy. To mi během léta vždycky nejvíce chybí.

Do kádru Baníku se vrátil Zeher, všichni útočníci zůstali, navíc se spekuluje ještě o příchodu dalšího ofenzivního hráče. To vypadá na velký boj o sestavu.

To je dobře. Když vládne v týmu zdravá konkurence, vypadají úplně jinak tréninky i příprava na zápasy. Pokud zůstane větší počet hráčů na jeden post, jde to celé o třídu výš. Nakonec dva tři kluci musejí na lavičku, jenže časem šanci dostanou. Třeba přijdou nějaká zranění, což ale nikomu nepřeji, nebo pokles formy, a pak se mohou ukázat ti, kteří zprvu tu možnost neměli.

V minulé sezóně jste nasázel 13 branek. Pokud by nedošlo k dohodě s Norwichem, jak těžké by to bylo znovu zopakovat?

Bude to znít sebevědomě, ale já věřím, že budu branky dávat dál. Pokud bych zůstal a kádr v Baníku se neoslabil, tak by to dokonce mělo být pro mě snazší. Věřím, že je v silách mužstva hrát v ještě vyšších patrech tabulky než v minulé sezóně. Samozřejmě je to v případě útočníka hodně i o štěstí, ale jsem přesvědčen, že bych mu šel naproti. Věřím si.

Reklama

Související témata: