Hlavní obsah

Fotbalisté Brna prohráli v přípravě s Nitrou 1:2

LEDNICE

Fotbalisté Brna prohráli v prvním přípravném utkání se slovenskou Nitrou 1:2. Jedinou brněnskou branku vstřelil ve 29. minutě z penalty Polách.

Článek

V zápase dvou rozdílných poločasů nastoupili Brňané v různých sestavách a v úvodní části měli hru pod kontrolou. Po změně stran už diktovala tempo Nitra, která měla více sil. Už po osmi minutách kryl brankář Lejsal sólový útok soupeře. Pak Brňané získali postupně tlak, ale Simr ve velké šanci vystřelil nepřesně. Do vedení šli domácí poté, co brankář Nitry fauloval Wagnera a penaltu Polách bezpečně proměnil.

Ve druhém poločase si počínala Nitra aktivněji a skóre otočila. Pět minut před koncem ještě mohl vyrovnat Besta, ale místo střely zvolil kličku.

"V prvním poločase se projevila naše kvalita, ve druhém nás soupeř přehrál. Chybí nám ale tři hráči, kteří jsou na mistrovství světa dvacetiletých a dalších pět zraněných," řekl trenér Brňanů Petr Uličný.

1. FC Brno - Nitra 1:2 (1:0)
Branky: 29. Polách z pen. - 57. Gruber, 81. Daťko. Rozhodčí: Racek. Diváci. 300.
Sestava Brna:
1. poločas: Lejsal - Nosko, Schuster, Trousil, Gjorevski - Partyš, Večeřa, Polách, Belej - Wagner, Simr.
2. poločas: Bureš - Kuncl, Radek Mezlík, Pavlík, Hanák - Smutný, Siegl, Schneider, Belej (78. Gjorevski) - Besta, Vrána.

Reklama

Související témata: