Hlavní obsah

Budějovice na úvod přípravy remizovaly s Austrií Vídeň

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali v prvním utkání letní přípravy s Austrií Vídeň 0:0. Trenérovi Františku Ciprovi posloužil duel v rakouském příhraničním městě Zwettlu, kam si Dynamo odskočilo ze soustředění v Hluboké nad Vltavou, především k vyzkoušení nových tváří v týmu.

Článek

Poprvé nastoupili obránce Mráz, záložníci Jendruščák, navrátilec Vozábal, útočník Svatonský a duo Brazilců. V nejlepším světle se představil brankář Pavel Kučera, který dvakrát skvěle vychytal reprezentačního útočníka v barvách Austrie Davida Lafatu. Druhý Čech v dresu šestého celku uplynulého ročníku rakouské ligy Štěpán Vachoušek nehrál kvůli plánované operaci poraněného kolena.

"Utkání bylo hodně vyrovnané a dominovaly mu především obrany. Přesto si oba týmy vytvořily několik nadějných příležitostí," řekl ČTK sekretář Dynama Milan Čadek. K dalšímu přípravnému střetnutí vyrazí Jihočeši z Hluboké, kde jsou od pondělí, ve středu do Sedlce, kde se od 17:00 střetnou s Kladnem.

České Budějovice - Austria Vídeň 0:0
Sestava Č. Budějovic: Kučera - Plocek, Homoláč (46. Mráz), Horejš (46. Mácha), Žižka (46. Peroutka) - Jendruščák (46. Hrbáč), Vozábal, Cacique, Černý - Thiago (46. Mrkvička), Svatonský. Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata: