Hlavní obsah

Holenda se chce učit od Doška

PRAHA

Útočník reprezentační jednadvacítky Jan Holenda má letos v létě reálnou šanci, prosadit se do mistrovského kádru trenéra Bílka. „Zatím jsem byl maximálně pár dní v přípravě a šel jsem na hostování. Teď se chci o příležitost poprat a zůstat, protože jsem na Letné vyrostl,“ pravil vytáhlý útočník po svém vůbec premiérovém utkání v dresu prvního sparťanského týmu proti gruzínskému FC Ameri. Svůj velmi dobrý výkon korunoval gólem hlavou na konečných 3:0.

Článek

Poprvé byl na hostování v roce 2003 v Drnovicích, pak následoval Liberec. V jeho dresu dal Spartě gól a neodpustil si provokaci před sparťanskými fanoušky, když políbením znaku Slovanu dal najevo, že mu je Sparta lhostejná. „To nebylo vůči fanouškům dobré, ale v tom gestu byly emoce a naštvání, že jsem zase nemohl ve Spartě zůstat. Snad mi tenhle úlet odpustí, když budu dávat góly za Spartu,“ kál se ve středu mladík.

Letos v zimě zamířil z Liberce na hostování do Českých Budějovic. „Tam šel výkonnostně trochu dolů, ale vzal jsem ho do přípravy s tím, že mu dám šanci, aby ukázal, co v něm je. Potenciál k tomu, aby se prosadil, rozhodně má. Je vysoký, umí zakončit,“ charakterizoval útočníka kouč Michal Bílek. „Trenér má pravdu, jaro se mi moc nepovedlo, ale udělám maximum proto, abych ho přesvědčil. Povzbuzuje mě skutečnost, že mi věří,“ dodal Holenda.

Vzhledem ke své výšce a způsobu hry by měl být konkurentem nejlepšího střelce Sparty v minulé sezóně Libora Doška. „Já a konkurent Došana? To ne! Spíš jako alternace. To je vyzrálý útočník, který hodně pomohl Spartě k titulu. Od něj se budu především učit. V konkurenci útočníků, jako jsou Došek, Kulič, Rezek a Slepička, budu mít co dělat, abych se prosadil a ve Spartě udržel, ale je to pro mne velká výzva,“ pravil odhodlaně Holenda.

Reklama

Související témata: