Hlavní obsah

Tepličtí fotbalisté vyhráli Perleťový pohár, Sparta remizovala

HODONÍN

Sparťanští fotbalisté ve třetím přípravném utkání remizovali se slovenským klubem Artmedia Petržalka 2:2. Viktorie Plzeň porazila druholigový Baník Sokolov 4:0. Teplice se stali vítězi letošního ročníku Perleťového poháru v Nové Včelnici na Jindřichohradecku, naopak Brno prohrálo v Hodoníně se slovenskou Dubnicí 1:3. Remízou 1:1 skončil souboj dvou prvoligových týmů mezi Mladou Boleslaví a Kladnem.

Článek

Druhá polovina kladenského týmu odpoledne prohrála již podruhé během sedmi dnů s gruzínským FC Ameri, tentokrát 1:4.

Skóre otevřel ve 31. minutě neobsazený Killar, který hlavou hlavičkoval do protipohybu brankáře Millera, vzápětí vyrovnal Ordoš, který z dvaceti metrů technickou střelou překvapil gólmana. Vítězství byli blíže Boleslavští, ale Táborský trefil jen břevno.

Kladenský kouč Jaroslav Šilhavý byl spokojen s tím, že s těžkým soupeřem drželi jeho svěřenci krok. "Přivítali jsme, že soupeř nastoupil v silném složení, byla to pro nás dobrá konfrontace," uvedl na klubovém webu Šilhavý, kterého mrzelo jen to, že nemohl postavit do hry čtyři zraněné hráče.

Nadále prý pracuje s osmadvaceti hráči. "Někteří přišli na zkoušku, jiní se vrátili z hostování. Po sobotním druhém odpoledním utkání v Blšanech sáhneme k prvnímu zúžení kádru. Pak ale bude i nadále hledání optimálního kádru pokračovat. Určitě bychom potřebovali sehnat útočníka, nejlépe vyšší postavy," řekl Šilhavý.

Odpoledne vyslal papírově slabší tým do duelu proti Ameri v Blšanech. Před týdnem soupeř vyhrál 2:0, v sobotu dokonce 4:1, ovšem kladenský celek hrál s řadou dorostenců a třeba i sedmnáctiletým slovenským talentem Pichem, který je zde na zkoušce.

Další přípravný zápas čeká na Kladenské ve středu 11. července, kdy hrají od 17:00 se Slavií Praha. Mladá Boleslav se na další zápasy může těšit během herního soustředění v Rakousku, kde za týden hraje se Stuttgartem, aktuálním německým mistrem.

FK Mladá Boleslav - SK Kladno 1:1 (1:1)
Branky: 35. Ordoš - 31. Killar. Rozhodčí: Kovařík. Diváci: 200.
Mladá Boleslav: Miller (46. Šeda) - T. Sedláček (33. Ševinský), Kopic, Rolko, Palát (46. Hrdlička) - Nečas (65. Fabián), Ordoš (46. Matějovský), Rajnoch (72. Brezinský), M. Sedláček (46. Táborský) - Řezníček (46. Vaněček), R. Holub.
SK Kladno: Pavlík - Williams, Killar, Farbák (55. Beneš), Hamouz - Cigánek, Szabó (46. Jeslínek), Gross (60. A. Holub), Kalina (60. Čáp) - Pokorný, Kabele (46. Galbavý).
FC Ameri - SK Kladno 4:1 (3:1)
Branka Kladna: 12. J. Hoffmann. Rozhodčí: M. Hoffmann.
Sestava Kladna: Kostolanský - J. Hoffmann, Beneš (46. Bayer), Hlava, Hajník, - Michal, Šelicha (75. Vincent), Szabó (46. A. Holub), Kreuz (27. Čáp) - Zachariáš (75. Pich), Kabele (46. M. Zinhatovič)

Sparťanští fotbalisté ve třetím přípravném utkání poprvé nezvítězili a navíc inkasovali první dva góly. V duelu se slovenským klubem Artmedia Petržalka remizovali 2:2, a to ještě pracně doháněli soupeřův dvoubrankový náskok. Další zápas čeká sparťany už v zahraničí, ve středu odjíždějí na desetidenní herní kemp do rakouských Korutan.

Hosté měli výborný úvod: už v 19. minutě po brankách Obžery a Halenára vedli 2:0 a na českého mistra čekal náročný zbytek utkání. Přitom do vedení se mohli dostat nejdříve domácí, jenže Matušovič nastřelil jen spojnici soupeřovy branky.

Kouč Michal Bílek v poločase sestavu pořádně prostřídal a sparťané měli velkou převahu. Ve velkých šancích se ocitli Vršajevič, Mareš i Kladrubský, ale gólman Hýll byl vždy pozorný. Až po akci Kuliče a dorážce Limberského domácí snížili, v 65. minutě už bylo po trefě Zabavníka vyrovnáno. Další šance už Sparta neproměnila.

Do Rakouska odjíždí letenský tým ve středu, první utkání ho čeká v pátek proti Mnichovu 1860.

Sparta Praha - Artmedia Bratislava 2:2 (0:2)
Branky: 55. Limberský, 65. Zabavník - 6. Obžera, 19. Halenár. Rozhodčí: Franěk. Diváci: 2300.
Sestava Sparty:
1. poločas: Zlámal - Pospěch, Řepka, Kladrubský, Limberský - Kisel, Horváth, Sylvestre, Matušovič - Rezek, Kulič
2. poločas: Poštulka - Zabavník, Kadlec, Mareš, Kladrubský - Vršajevič, Sylvestre, Bíro, Limberský - Kulič, Holenda.

Teplice se stali vítězi letošního ročníku Perleťového poháru v Nové Včelnici na Jindřichohradecku. V semifinále porazili Viktorii Žižkov 2:1 a ve finálovém souboji zdolali Sigmu Olomouc 3:1. O svém triumfu prakticky rozhodli již do přestávky třemi góly, z nichž dva padly z penalt.

Třetí na turnaji skončil prvoligový nováček ze Žižkova po hladké výhře nad Dynamem České Budějovice 4:1.

Trenér vítězného celku Petr Rada úspěchu příliš velkou váhu nepřikládá. "Přijeli jsme sem přímo ze soustředění. Máme za sebou náročný úsek přípravy, zítra dostanou hráči volno," řekl Rada, který by rád ještě celek posílil. "Hledáme ještě konstruktivního záložníka a útočníka," naznačil Rada.

Žižkovský kouč Stanislav Griga přiznal, že pro jeho celek to byl těžký turnaj. "My jsme oproti soupeřům ve složité situaci. Trénujeme totiž teprve týden, proto to pro nás asi nebylo ideální," řekl Griga. Českobudějovický kouč František Cipro byl zklamán. "Momentálně náš kádr není takový, aby byl schopen hrát první ligu. Potřebujeme po značných odchodech posílit a především musíme přivést útočníka," zdůraznil Cipro.

Finále:
FK Teplice - Sigma Olomouc 3:1 (3:0)
Branky: 3. Koukal, 12. Gašparík z pen., 34. Doležal z pen. - 71. Melinho z pen.
Teplice: Belic - Pimpara, Krmaš (36. Lukáš), Ryška, Merzič - Hašek, Doležal (36. Verbíř), Ljevakovič, Gašparík - Koukal, Rilke (77. Sabou).
Olomouc: I. poločas: Lovásik - Jindřišek, Škerle, Komárek, Čupr - Janotka, Kaščák, Bajer - Bueno, Hartig, Pulkert.
II. poločas: Drobisz - Randa, Šuškavčevič, Škerle, Čupr - Kaščák, Melinho, Silva - Petr, Schulmeister, Onofrej.
O 3. místo:
Viktoria Žižkov - Dynamo Č. Budějovice 4:1 (2:1)
Branky: 29. a 60. Švancara, 9. Bukač, 45. Kučera - 5. Vozábal.
Žižkov: Pařízek - Kučera, Jarkovský, Besta, Novák - Petržílka, Procházka, Timga, Stracený - Bukač, Švancara.
Č. Budějovice: Křížek - Peroutka, Mácha (36. Mráz), Žižka (36. Jendruščák), Plocek - Hrbáč, Tischler, Vozábal, Horváth - Mrkvička (36. Adamec), Plichta (36. Thiago).

Brňané sice ve větrném počasí vedli od 18. minuty po Trousilově brance, v dalším průběhu je ale dravější a přesnější slovenský tým předčil ve všech směrech.

Nový trenér Brňanů Petr Uličný neskrýval po zápase roztrpčení. "Jsem zklamán výsledkem i hrou. Chyběla mi z naší strany koncovka, do které se dostával pouze Wagner. Dubnica nás prostě přehrála. Aktuální je posílení současného kádru," poznamenal Uličný.

Radost mu udělala pouze standardní situace, z níž padla vedoucí branka Brna. Po Poláchově rozehraném volném kopu přeskočil Trousil brankáře Perniše a hlavou poslal míč do sítě.

O čtyři minuty později ale Dubnica vyrovnala, když po vtipné kombinační akci nechali obránci Brna volného Oberta, jenž zamířil přesně do horního rohu. Po půlhodině hry Ján Zápotoka překvapil tvrdou střelou z 30 metrů brankáře Lejsala, jemuž míč proklouzl do sítě.

Brňané předvedli pouze záblesky kombinačních akcí, u jejichž zrodu stál většinou Wagner. V koncovce ale chyběla Bestovi, Belejovi i Vránovi přesnost, v poslední minutě naopak Brno inkasovalo třetí gól.

1. FC Brno - Dubnica 1:3 (1:2)
Branky: 18. Trousil - 22. Obert, 30. Ján Zapotoka, 90. Kuzma. Rozhodčí: Racek. Diváci: 200.
Brno: Lejsal - Kuncl, Schuster (46. Belej), Trousil (30. R. Mezlík), Siegl - Smutný (46. Partyš), Večeřa, Polách, Pavlík (75. Nosko) - Besta (46. Vrána), Wagner.

V dresu Viktorie Plzeň se dvakrát gólově blýskl Martin Psohlavec, ve 20. minutě zvýšil už na 3:0 Marek Jarolím a definitivní podobu dal výsledku necelou čtvrthodinu před koncem Michal Veselý.

Trenér Levý si výkon týmu pochvaloval. "V obou poločasech jsme dokázali soupeře přehrávat kombinačními akcemi, vytvářet si hodně příležitostí. Určitě byl tento zápas opět o něco lepší než ty předcházející. Na hráčích byla vidět svěžest," prohlásil plzeňský kouč.

Další zápas čeká Viktorii ve středu od 17:00 proti gruzínskému FC Ameri, v sobotu pak odcestuje třiadvacítka hráčů na soustředění do Rakouska.

Baník Sokolov - Viktoria Plzeň 0:4 (0:3)
Branky: 6. a 17. Psohlavec, 20. Jarolím, 77. Veselý.
Sestava Plzně:
I. poločas: Ilizi - Süsser, Müller, Knakal, Šíma - Fillo, Procházka, Jarolím, Lecjaks - Psohlavec, Smejkal.
II. poločas: L. Krbeček - Mudra, Rada, Zakopal, Šíma - Malár, Trapp, Borek, Róth - T. Krbeček, Veselý.

Reklama

Související témata: