Hlavní obsah

Fotbalista Šmicer se uvedl ve Slavii gólem

PRAHA

Po více než jedenácti letech oblékl fotbalista Vladimír Šmicer v neděli dres Slavie. Naposledy za ni hrál v květnovém 30. ligovém kole 1996 v Liberci. „Tehdy už jsme byli mistry, vyhráli jsme tam 3:2, ale já nedal penaltu,“ zavzpomínal čtyřiatřicetiletý fotbalista.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Vladimí Šmicer

Článek

V neděli odpoledne se na něj na strahovský stadión Přátelství přišly podívat dvě tisícovky fanoušků a za poločas, který Šmicer odehrál, mu několikrát tleskali na otevřené scéně.

Zarostlý Šmicer nastoupil na pravém okraji zálohy s číslem devět. Ve Slavii před tím hrával se sedmičkou. „Přeci nemohu svléknout kapitána Vlčka,“ usmíval se.

První gól dala Slavia po akci, kterou začal Šmicer s Krajčíkem. Druhý vstřelil parádně pravačkou po Vlčkově zpětné hlavičce a třetí dal Tavares hlavou po Šmicrově přímém kopu. V lize se Šmicer před jedenácti roky trefil naposledy ve 20. kole do sítě Chebu.

„Hrál jsem na místě pravého záložníka, s trenérem jsme domluvení, že budu plnit ofenzivní úkoly. Dozadu mi to dneska moc nešlo. Únavu jsem cítil, ale už to nebylo tak silné jako ve čtvrtek. Prožíval jsem zvláštní pocit, když jsem tady přetahoval dres Slavie přes hlavu a určitě bylo příjemné, že jsem dal i gól,“ sděloval první pocity Šmicer.

„Ještě nejsem hráčem Slavie. Řekl jsem, že rozhodnutí padne do 15. července a to platí,“ zdůraznil. On i jeho manželka by totiž ještě alespoň na rok rádi do Francie. „Ale jen do dobrého klubu,“ dodal Šimcer.

Slavia Praha - Ameri Tbilisi 4:3 (3:3)
Branky: 10. Šenkeřík, 33. Šmicer, 45. Tavares, 85. Zelinka - 26. a 32. Boldkvadze, 19. Davinidze. Diváci: 1300.
Sestava Slavie:
I. poločas: Kozáčik - Krajčík, Šourek, Brabec, Hubáček - Šmicer, Kalivoda, Tavares, Vrzal - Šenkeřík, Vlček.
II. poločas: Diviš - Dřížďal, Šourek, Studík, Vrzal - Krajčík (55. Dočkal), Belaid, Volešák, Vácha - Gaúcho, Zelinka.

Reklama

Související témata: