Hlavní obsah

Jirsák by se měl Krakovu upsat na čtyři roky

TEPLICE

Přestup záložníka Tomáše Jirsáka z Teplic do Wisly Krakov už je těsně před uzavřením. Bývalý reprezentant do 21 let v Krakově podle ředitele teplického klubu Františka Hrdličky úspěšně absolvoval zdravotní testy a s osmým týmem minulého ročníku polské ligy se už zapojil i do přípravy. V nejbližších dnech by měl fotbalista podepsat smlouvu na čtyři roky.

Článek

"Zbývá doladit několik formalit, ale předběžně jsme na všem domluveni. Během tohoto týdne bude přestup určitě uzavřen," řekl v pondělí ČTK Hrdlička.

Krakov o Jirsáka usiloval několik týdnů, k prvnímu kontaktu mezi oběma kluby došlo už na konci června po mistrovství Evropy jednadvacítek v Nizozemsku, kterého se Jirsák zúčastnil.

Teplice by za technického středopolaře, který ve žlutomodrém dresu strávil poslední dvě sezóny, v nichž odehrál 52 zápasů a vstřelil pět branek, mohly inkasovat sumu přesahující 20 miliónů korun.

Pro severočeský klub by to byl druhý velký přestup realizovaný v letní pauze. Přes sto miliónů korun Teplicím zaplatil bundesligový Wolfsburg za bosenského útočníka Edina Džeka.

Na Stínadla si nový kouč Petr Rada zatím přivedl záložníky Pavla Haška a Michala Gašparíka, posilování ale prý ještě rozhodně nekončí. Tepličtí nutně shánějí náhradu za Džeka, nejžhavějším kandidátem na jeho místo je údajně jablonecký Petr Smíšek, kterého Rada v minulých letech na Střelnici vedl.

Reklama

Související témata: