Hlavní obsah

Matušovič skončil na záchytce, Sparta hráče potrestala pokutou

Karel Felt, Igor BruzlPrávo

Fotbalista pražské Sparty Miroslav Matušovič skončil v noci z neděle na pondělí v Havířově na záchytce. V opilosti slovně i fyzicky napadl policisty, kteří byli přivoláni občany kvůli rušení nočního klidu. „Udělal jsem chybu. Omlouvám se za své jednání a jsem připraven nést následky. Takto se profesionální fotbalista nechová," kál se na sparťanské webové stránce Matušovič.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Miroslav Matušovič zřejmě přemýšlí, jak se má chovat profesionální fotbalista.

Článek

Sparťané měli po sobotním utkání s Artmedií dva dny volna. Matušovič společně s několika přáteli vyrazil do restaurace v Havířově-Šumbarku, kde měli zapíjet smrt blízkého kamaráda. S hlukem to ovšem přehnali, což se nelíbilo lidem, bydlícím v okolí restaurace. Rušila je zejména hlasitě puštěná muzika z Matušovičova automobilu, stojícího venku. Podle svědků po 22. hodině zasahovalo na místě několik strážníků Městské policie a příslušníci Policie ČR.

Matušovič uposlechl jejich pokynů a ztlumil hudbu ve voze, přesto si při návratu do restaurace neodpustil slovní výpady a do jednoho strážníka dokonce strčil. Podle zdroje Práva Matušovič místo opouštěl s pouty na rukou. Údajně měl i drobné oděrky na kůži. Následně mu bylo zjištěno 1,8 promile alkoholu v krvi, takže skončil na záchytce.

„Udělal jsem chybu. Omlouvám se za své jednání a jsem připraven nést následky. Takto se profesionální fotbalista nechová. Jednalo se však o událost, která mě hluboce zasáhla a velmi lituji toho, jak to celé dopadlo. Stalo se mi to poprvé a je to pro mě poučení. Krátce předtím zemřel můj kamarád. Neřešil jsem to šťastně. Přiznávám, že jsem se opil, to je můj prohřešek,“ cituje sparťanský web Miroslava Matušoviče.

„Vedení po konzultaci s trenérem rozhodlo o finančním potrestání Miroslava Matušoviče. Celá, zatím blíže nespecifikovaná částka, bude poukázána na dobročinné účely. Chtěli jsme reagovat rychle, tudíž o detailech trestu se ještě poradíme na úrovni vedení,“ řekl člen představenstva Sparty Lukáš Přibyl. „S Matušovičem jsem se o celé záležitosti bavil. Bude potrestán finančně. Tohle se nesmí stávat,“ uzavřel záležitost trenér Michal Bílek.

Reklama

Související témata: