Hlavní obsah

Svěrkoš ozdobil obnovenou premiéru v Baníku gólem

Ve velkém stylu se do ostravského dresu vrátil z angažmá v německém Mönchengladbachu fotbalový útočník Václav Svěrkoš. V obnovené premiéře v úterý na Bazalech v přípravném utkání už po dvaceti sekundách prolomil zlínskou obranu a v souboji dvou prvoligových klubů přispěl brankou k domácí výhře 2:0.

Foto: PRÁVO

Václav Svěrkoš

Článek

"Venca Svěrkoš dneska ukázal velkou fotbalovost," liboval si po utkání ostravský kouč Karel Večeřa. Třiadvacetiletý útočník, jehož příchod je v posledním stádiu jednání mezi Baníkem a Mönchengladbachem, strávil na trávníku jen první poločas, ale navzdory neustálému lijáku ho bylo plné hřiště. Svěrkoš měl na noze další tři góly, jednou jeho střelu odvrátila hostující obrana na brankové čáře, dvakrát se vyznamenal brankář Kořínek.

I když po obrátce měl na podmočené trávě proti kombinované sestavě Baníku více ze hry soupeř, v závěru udeřila znovu Ostrava, když se prosadil Böhm. Zlínský Dujka předtím orazítkoval břevno a Kročovu hlavičku zneškodnil Buček.

Hodinu ve hře strávil i záložník Dušan Tesařík, který je na Bazalech na zkoušce z Teplic. "Také on prokázal velkou fotbalovost, do čtvrtka chceme vyřešit, jestli zůstane nebo ne. Do té doby chceme zúžit kádr před odjezdem na soustředění do Německa," dodal Večeřa, který i dnes šetřil řadu opor včetně Bolfa, Bystroně, Rajtorala, Lukeše nebo Varadiho.

Baník Ostrava - Tescoma Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 1. Svěrkoš, 83. Böhm. Rozhodčí: Mikel. Diváci: 100.
Ostrava: Vašek (46. Buček) - Lisický (46. Řezník), Cigánek (46. Pavlík), Ricka, Tchuř - Švrček (46. Mucha), Marek (46. Metelka, 53. Zapalač), Mišinský (46. Ficek), Tesařík (64. Koubek) - Zeher (46. Böhm), Svěrkoš (46. Galajda).
Zlín: Kořínek (46. Baránek) - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Penner (46. Dujka) - Zapletal, Zúbek (59. Elšík), Opiela (46. Bača), Vyskočil - Žůrek (55. Konečník), Šmahaj (65. Říhák).

Reklama

Související témata: