Hlavní obsah

Šmicer definitivně spojil svou další budoucnost se Slavií

PRAHA

Dlouho očekávané rozhodnutí o další budoucnosti zkušeného fotbalového záložníka Vladimíra Šmicera se ve čtvrtek stalo skutečností. Český reprezentant se definitivně vrací na české trávníky a bude hrát minimálně v příští sezóně za pražskou Slavii. Se svým mateřským klubem se vítěz Ligy mistrů dohodl na roční smlouvě s roční opcí, součástí kontraktu je také možnost jeho dalšího působení v klubu.

Článek

„Splnila se nám absolutní priorita přestupového období, do týmu přichází fotbalista světového formátu,“ citují oficiální internetové stránky Slavie generálního ředitele Slavie Petra Doležala. "Podpis smlouvy s Vladimírem Šmicerem je tou nejlepší pozvánkou pro slávistické fanoušky do hlediště pro důležitý boj o Ligu mistrů, který nás čeká,“ doplnil.

Šmicer už Ligu mistrů vyhrál s Liverpoolem a z návratu do červenobílých barev je nadšený. „Vracím se do klubu, ze kterého jsem odešel do velkého fotbalu. Udělám všechno pro to, abych mu pomohl v důležitých utkáních, která nás čekají. Těším se také na to, že si zahraji na novém stadionu v Edenu,“ uvedl po podpisu smlouvy.

Už po sezóně ve francouzském Bordeaux Šmicer oznámil, že pokud nedostane další zajímavou nabídku ze zahraničí, vrátí se do červenobílých barev. Již 21. června se zapojil do přípravy klubu na soustředění ve Špindlerově Mlýně a v sestavě týmu se objevil i ve dvou přípravných zápasech.

Čtyřiatřicetiletý Šmicer nastoupil v dresu Slavie poprvé během ročníku 1992/93, jeho poslední ligový start má datum 19. května 1996, kdy Slavia završila úspěšnou sezónu zatím posledním ligovým titulem. Celkem odehrál za "sešívané" 167 utkání a nastřílel 55 branek.

Reklama

Související témata: