Hlavní obsah

Baník získal zpět fotbalistu Svěrkoše z Mönchengladbachu

Fotbalista Václav Svěrkoš znovu patří Baníku Ostrava. Vedení klubu vyvázalo třiadvacetiletého útočníka ze smlouvy v Borussii Mönchengladbach a uzavřelo s ním kontrakt na dva roky s opcí. Novinářům to řekl generální manažer Baníku Werner Lička. Svěrkoš se vrací na Bazaly po čtyřech letech.

Foto: PRÁVO

Václav Svěrkoš

Článek

Týden už s mužstvem trénoval, ale až ve čtvrtek byl transfer formálně uzavřen. "Jsem rád, že to tak dopadlo, můžu se konečně koncentrovat jenom na fotbal. Ani si nemyslím, že by to byl krok zpátky. Spíše doufám, že se odvděčím za důvěru, kterou mi vedení Baníku dalo," řekl Svěrkoš.

Ostrava vykoupila svého bývalého kanonýra z německého utrpení. Ačkoliv po příchodu do Mönchengladbachu dokázal střílet góly, nikdy nezískal trvalou důvěru trenéra a místo v základní sestavě. V posledních dvou letech už putoval po hostováních, Borussia ho na půl roku zapůjčila do Herthy Berlín a Austrie Vídeň, ale ani tam vyhaslý střelec vinou zdravotních problémů neprocitl.

Svěrkošovo střelecké nadání chce vzkřísit Baník. I proto mu dal fotbalista přednost před lukrativnějšími nabídkami Sparty nebo Kolína nad Rýnem. "Neřekl bych, že pro mě byla Sparta tak důležitá. Díval jsem se spíše na sportovní hledisko, potřebuju mít pohodu a zázemí, chci se znovu dostat na určitou úroveň. Ale té nabídky si samozřejmě vážím a myslím, že jsme se rozešli v dobrém," uvedl Svěrkoš.

Reklama

Související témata: