Hlavní obsah

Trenér Kozel cítí v Jablonci obrovskou šanci

Josef PešoutPrávo

Před čtyřmi lety završil prvoligovou hráčskou kariéru v dresu Plzně a nyní se do nejvyšší soutěže vrací v nové roli. Fotbalový kouč Luboš Kozel převzal Jablonec. „Jablonecká nabídka mi přišla velmi zajímavá. Dostal jsem obrovskou šanci trénovat první ligu ve stabilizovaném a fungujícím klubu s výbornými fotbalovými podmínkami. Nic lepšího mě ani potkat nemohlo,“ přibližuje první poznatky začínající trenér.

Článek

Kozel už jako trenér působil u třetiligové rezervy pražské Slavie. „Největší rozdíl mezi oběma soutěžemi je v kvalitě hráčů. V první lize existují samozřejmě i permanentní tlaky na výsledky, ale na to jsem byl zvyklý už z hráčské činnosti. Snad mě v tomto ohledu nic nepřekvapí. Hodně spoléhám i na spolupráci s asistenty Hřídelem a Webrem. Věřím, že vytvoříme sehraný trojúhelník,“ vypráví Kozel a pochvaluje si i přehled a rutinu nejzkušenějších hráčů.

„Jsem rád, že k osobnostem Fukalovi a Barankovi přibyl také Zelenka. Hráli jsme spolu už za Slavii a od té doby navzdory přibývajícímu věku nic neztratil ze svých střeleckých schopností. V přípravných zápasech není jen koncovým hráčem, ale poctivě pracuje i pro mužstvo,“ glosoval kouč přínos nové akvizice.

Těší se na Šmicra

Čerstvou posilou Jablonce je sedmadvacetiletý defenzivní univerzál Josef Hamouz z Kladna, který v pátek podepsal dvouletou smlouvu. Jablonečtí ale přišli o útočníka Smíška, jehož si odvedl do Teplic bývalý trenér klubu Rada. „Chápu hráče, že to chtěl zkusit i jinde,” říká Kozel, jehož mrzí trochu užší kádr, i proto by rád měl na hostování Váchu ze Slavie. Klapka s Loučkou mu začnou s přípravou po dlouhodobých zraněních až koncem srpna a Laciga bude po operaci křížového vazu mimo hru po celý podzim.

S velkým očekáváním hledí trenér k nadcházejícímu soustředění v Rakousku. „Strávíme týden v ideálním prostředí v horách a vítanou konfrontací budou dva zápasy se zahraničními soupeři. Můžeme je pojmout i jako vhodnou přípravu na Pohár UEFA, byť protivníka se dozvíme až po losování 3. srpna,“ naznačuje kouč.

Pikantní pro něj bude ovšem i ligový start, kdy Jablonec narazí na posílenou Slavii.

„Už se na to těším. Se Slavií mě pojí dobré vazby a bude super, že si v tomto zápase v dresu soupeře prožije ligový návrat po jedenácti letech můj bývalý spoluhráč Vláďa Šmicer,“ usmívá se Kozel a tvrdí, že na ligové plány je tři týdny před začátkem sezóny ještě brzy. ‚Chceme hrát hlavně dobrý fotbal a myslím si, že v silách mužstva by mohlo být postavení do osmého místa tabulky,“ nakonec stejně prozradí.

Reklama

Související témata: