Hlavní obsah

Příchod slovenského fotbalisty Žofčáka do Sparty je na spadnutí

Zřejmě už v neděli nebo v pondělí přijde do mistrovské Sparty další posila, záložník slovenské fotbalové reprezentace Igor Žofčák z Ružomberoku. O víkendových jednáních mezi oběma kluby ČTK informovali sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl a Pavel Zíka z hráčské agentury Sport Invest.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Původně se zdálo, že Sparta přivede Žofčáka až v zimním přestupním termínu, ale celá transakce se nejspíš urychlí. Kluby intenzivně jednaly a podle jejich informací se dohoda přiblížila. "Ano, s Ružomberokem jednáme a není vyloučeno, že vše dořešíme už o tomto víkendu," řekl Přibyl. Podle všeho může fotbalista dorazit za novými spoluhráči na soustředění do rakouských Korutan už v pondělí.

Čtyřiadvacetiletý Žofčák začínal s fotbalem v Michalovcích, odkud v osmnácti letech zamířil do Ružomberoku. Ihned se zabydlel v základní sestavě a díky své univerzálnosti nakoukl i do slovenské reprezentace.

V národním týmu má odehráno devět utkání, nechyběl ani v posledním duelu kvalifikace o evropský šampionát v Německu, kde nastoupil na necelou půlhodinu. Fanoušci Ružomberoku ho na klubovém webu zvolili nejlepším hráčem uplynulé sezony, v níž zaznamenal pět branek. Ve Spartě s ním trenér Michal Bílek počítá především na oba krajní posty v záloze.

Žofčák se tak zřejmě stane po Davidu Limberském, Avdiju Vršajevičovi, Jiřím Kladrubském, Ondřeji Kúdelovi a Martinu Abrahamovi už šestou letní posilou Letenských. Mistrovský tým si navíc několik hráčů stáhl z hostování v jiných klubech.

Reklama

Související témata: