Hlavní obsah

Ve Slavii bude hostovat Francouz Belaid z Interu Milán

Slavii Praha se podařilo úspěšně uzavřít jednání o příchodu devatenáctiletého francouzského záložníka Tijaniho Belaida. Rodák z Paříže bude v kádru domácího fotbalového vicemistra rok hostovat z Interu Milán. O souhlasu italského velkoklubu informuje Slavia na své webové stránce.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

Belaid se narodil v Paříži tuniským rodičům a v mládežnických kategoriích reprezentoval obě země. Svou kariéru zahájil v týmu FC Paříž. V roce 2004 přestoupil do Interu Milán, za který odehrál jeden ligový zápas. Od ledna letošního roku byl na hostování v PSV Eindhoven, ale do nejvyšší soutěže nezasáhl.

Se Slavií se připravoval dva týdny. "Jsem rád, že se kluby dohodly. Ve Slavii se mi líbí. Navíc hrajeme o Ligu mistrů," uvedl pro klubový web Belaid. V kádru Pražanů se stal již osmou letní posilou pro novou sezónu po hlavní hvězdě Šmicrovi, Šenkeříkovi, Volešákovi, dalším Francouzi Tavaresovi, Šourkovi, Dřížďalovi a Brabcovi.

V sobotu odehrál Belaid druhý poločas v přípravném utkání proti Mostu a dnes zamíří s týmem na soustředění do Německa. "Už se moc těším. Cyklistika rozhodně nepatří k mým oblíbeným sportům. Jsem rád, že kola už nebereme s sebou. V Krkonoších jsme najezdili snad stovky kilometrů," řekl usměvavý záložník.

Reklama

Související témata: