Hlavní obsah

Sparta řeší absenci útočníků: láká Heinze, mluví se o Junovi

Již pět hráčů přišlo do fotbalové Sparty během letního přestupního termínu, přesto nákupní horečka českého mistra zřejmě není u konce. Vedení klubu se rozhodlo řešit skutečnost, že kvůli zdravotním problémům nemůže počítat se třemi útočníky a měsíc před klíčovou kvalifikací Ligy mistrů má klub jen omezený počet hráčů. Na Letné zjišťují, zda by nebylo možné získat bývalé reprezentanty Marka Heinze a Tomáše Juna.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

Pravděpodobněji se jeví možnost, že do Sparty zamíří Heinz, který s angažmá v pražském klubu koketoval již dříve . Stále sice působí v St. Etienne, kde absolvuje letní přípravu, ovšem ve francouzském tisku se spekuluje, že v klubu předčasně skončí, stejně jako trenér Ivan Hašek, který si ho tam přivedl.

Hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest připustil, že zájem Sparty existuje, ale ještě nic není rozjednáno. "Zatím Marek zůstává ve svém současném klubu, kde má platnou smlouvu. Není ale vyloučeno, že se může všechno vyvinout tak, že za deset dnů už bude třeba ve Spartě," řekl manažer ČTK.

Vrátí se zase Jun?

Pokud by Sparta neuspěla, může se ještě znovu pokusit přivést vlastního odchovance Tomáše Juna, který na Letné poslední rok hostoval z tureckého Trabzonsporu. Jun nyní míří zpět do Turecka, aby se zapojil do tréninku svého klubu a právě přípravné období dá odpověď na to, zda se znovu otevře jeho případný návrat do české ligy.

Pohyb ve sparťanském kádru stále neustává. Mezi své nové kolegy počátkem týdne zřejmě zamíří slovenský reprezentant Igor Žofčák z Ružomberoku, s kterým už je Sparta téměř domluvena. Čeká se také na dořešení příchodu stopera Pavla Košťála z Liberce.

Nejsou vyloučeny ani odchody. O obránce Michala Kadlece stále stojí FK Moskva, který ho možná bude sledovat i v jednom utkání na soustředění v Rakousku. Přetlak v záloze zřejmě kouč Bílek vyřeší už po příjezdu do Prahy zúžením kádru a hostováním některých hráčů v prvoligových klubech.

Sparta na léto neslibovala velké hráčské změny, ale zatím se nečekaně činí. Už dříve přišli Ondřej Kúdela, Avdija Vršajevič, Jiří Kladrubský, David Limberský a Martin Abraham. Z hostování se vrátili Zdeněk Zlámal, Milan Petržela, Jan Holenda či kapitán úspěšné reprezentace do dvaceti let Jan Šimůnek.

Reklama

Související témata: