Hlavní obsah

Na Žižkově se znovu bude hrát fotbal v neděli dopoledne

Zápasy Žižkova v první lize nakonec přece jen budou začínat v neděli dopoledne. Ligové shromáždění vyhovělo odvolání Viktorie proti večernímu termínu domácích utkání, a tak se pod televizní věží mohou diváci těšit na tradiční výkop v 10:15. Informovaly o tom oficiální stránky žižkovského klubu.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Ilustrační fotografie

Článek

Tradiční dopolední začátky na Žižkově ulehčí rozložení zápasů čtyř pražských celků, které by se neměly navzájem překrývat. Slavia už dopředu ohlásila, že chce hrát v neděli od 17:00, a protože Žižkov stál po původním zamítnutí ranního termínu o stejný čas, musel by se začátek jednoho utkání posunout.

Na Žižkově, který v pondělí na jednání se svazem zastupoval generální manažer Jiří Rýva, návrat k obvyklému dopolednímu termínu přivítali. "Jsme rádi, že kluby v dalších jednáních změnily názor. Tímto děkujeme jim i svazu, že pochopily výjimečnost situace, která nastala," řekl ČTK mluvčí Viktorie Jiří Fryc.

"Dopolední termín je tradice, pro fotbal to tak bude lepší. Navíc v druhé lize bude hrát Krč, a tak to pražským klubům ulehčí. Diváci jsou zvyklí chodit dopoledne k nám a odpoledne pak na jiný klub," dodal Fryc.

Reklama

Související témata: