Hlavní obsah

Zlínští fotbalisté ladí formu v Blšanech, Baník měnil soupeře

PRAHA

Změna zápasového plánu potkala fotbalisty Baníku Ostrava poté, co jim na herním soustředění v Německu přípravné zápasy odřekly Hertha Berlín i Lipsko. Místo toho si v úterý podruhé zahrají s bundesligovou Energií Chotěbuz a v sobotu se představí na turnaji v Plauenu. Zlínské hráče čekají dva přípravné zápasy, ve středu s Mostem a v sobotu s Příbramí, během týdenního soustředění v Blšanech.

Článek

Trenér Zlína Pavel Hoftych se chce zaměřit zejména na souhru jednotlivých řad, nácvik přechodu do útoku a na koncovku. Jeho svěřenci mají za sebou kondiční soustředění ve Velkých Karlovicích a také čtyři přípravné zápasy. V nich se ale dočkali jediného vítězství v posledním utkání proti HFK Olomouc. "Zatím jde pouze o přípravu a vyzkoušení různých variant v sestavě," uvedl Hoftych.

Po sezóně kádr opustilo již sedm hráčů, odešli Červenka, Švach, Zlámal, Dian, Lukaštík, Činčala a Janíček. Místo nich Zlín zatím získal jen navrátilce z hostování Kroču. "Výpadek potřebujeme nahradit. Hlavně bychom uvítali jednoho obránce a jednoho hráče do středu pole. Měli by to být ale fotbalisté, kteří by naskočili co nejdříve do základní sestavy," dodal zlínský kouč.

Ostrava musela změnit plány 

Baník musel po odřeknutí německých týmů Herthy Berlín a Lipska změnit plán přípravných zípasů. Ostravští si uopakují souboj s bundesligovou Chotěbuzí a zúčastní se turnaje v Plauenu.

Chotěbuz po sobotním vítězství 3:1 postaví v úterý v městečku Willsdruf tentokrát pouze kombinovaný výběr hráčů širšího kádru a třetiligových amatérů. V sobotu na zrychleném turnaji na drážďanském předměstí v Plauenu se Ostravští popasují s místním třetiligovým klubem a druholigovým Aue. "Hrát se bude systémem každý s každým na jeden poločas, takže odehrajeme jeden celý zápas," uvedl pro klubový web vedoucí mužstva Tomáš Trucha.

Reklama

Související témata: