Hlavní obsah

Slovenský reprezentant Žofčák přestoupil do Sparty

RUŽOMBEROK/PRAHA

Fotbalová Sparta získala svou šestou letní posilu, kterou se stal bývalý hráč Ružomberka Igor Žofčák. Ten do slovenského týmu přišel v sezóně 2005/2006 a získal s ním titul mistra ligy i fotbalový pohár. Čtyřiadvacetiletý slovenský reprezentant na Letné podepsal tříletý kontrakt a ještě v pondělí se vydal do Rakouska za svými novými spoluhráči, kteří se zde připravují na novou sezónu.

Článek

„Do Sparty se moc těším, je to velká výzva a doufám, že se prosadím. S krajany v klubu jsem ještě nemluvil, seběhlo se to všechno rychle, takže jsem na to ani neměl moc času,“ uvedl Igor Žofčák pro oficiální web Sparty Praha. Hned po uzavření dohody se vydal za novými spoluhráči na rakouské soustředění. "Čekal jsem doma v Ružomberku až dostanu pokyn, že dohoda je na stole. Měl jsem sbaleno a teď můžu vyrazit," komentoval dění slovenský záložník.

„Strávil jsem v Ružomberku krásné časy. Vyhráli jsme double, byli tady skvělí diváci a budu vzpomínat jen v dobrém," řekl pravonohý záložník, který má za sebou již také devět startů za reprezentaci Slovenska.

Trenér Michal Bílek o své nové posile, kterou v loňské sezóně fanoušci vyhlásili v anketě na klubových stránkách nejlepším hráčem Ružomberku, řekl: „Jedná se o kvalitního krajního záložníka, který má mezinárodní zkušenosti. Je to hráč, který může Spartě i do budoucna pomoci“.

Čtyřiadvacetiletý hráč se podle svých slov nebojí ani proslulého letenského „holičského komanda", které připraví o vlasy každého nováčka ve sparťanském kádru. „Už jsem to viděl na internetu. Nemám z toho strach, budu se s tím muset nějak vyrovnat," usmíval se Žofčák.

Reklama

Související témata: