Hlavní obsah

Budějovice posílily o Radzinevičiuse a Reháka z Liberce

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisty Českých Budějovic v nové sezoně posílí dvojice libereckých hráčů. V autobusu Jihočechů, kteří dnes odpoledne vyrazili na herní soustředění do Rakouska, už byli i liberečtí Daniel Rehák a Tomas Radzinevičius, kteří budou v novém působišti hostovat. ČTK informaci potvrdil budějovický sportovní ředitel Jiří Kotrba.

Foto: www.skcb.cz

Fotbalisté Budějovic přivítají nové posily.

Článek

Liberec se tak jen dva dny po neúspěchu v Poháru Intertoto zbavil dvou hráčů, kteří dosud nedostávali tolik šancí. Ani jeden se v utkání proti Tobolu Kostanaj na trávníku neobjevil.

U dvaadvacetiletého Reháka je důvod hostování zřejmý - na svém kontě má dosud jen jeden ligový zápas a potřebuje se rozehrát. "Dan je talentovaný defenzivní záložník. My potřebujeme, aby pravidelně hrál, České Budějovice o něj mají zájem a jeho hostování je ideálním řešením pro všechny," vysvětlil trenér Michal Zach na libereckém webu.

U litevského reprezentanta je situace odlišná. Možnost k rozehrání dostal už v uplynulé sezoně v Kladně, nyní se spíše počítalo s jeho setrváním na severu Čech. Šestadvacetiletý fotbalista už má totiž dostatek zkušeností nejen z české ligy, kde odehrál 27 zápasů a vstřelil čtyři góly, ale především z litevské reprezentace, v níž nasbíral již 19 startů.

Reklama