Hlavní obsah

Olomouc porazila v přípravě londýnský West Ham

PRAHA

Fotbalisté Sigmy Olomouc získali v úterním přípravném utkání v Rakousku skalp anglického týmu West Ham United. O jediný gól utkání hraném v Bad Radkersburgu se postaral ve 34. minutě střelou k tyči Onofrej po přihrávce Hartiga.

Článek

Po triumfu nad účastníkem Premier League čeká v pátek Hanáky na rakouském soustředění druhý duel, ve kterém nastoupí proti Hapoelu Tel Aviv.

Sigma Olomouc - West Ham United 1:0 (1:0)
Branka: 34. Onofrej.

Sparta porazila i Haag

Neporazitelnost sparťanských fotbalistů v přípravě pokračuje i po dnešním utkání s nizozemským klubem Den Haag. Nad posledním týmem loňské nizozemské soutěže sparťané vyhráli v rakouském Schieflingu 1:0 po brance Miroslava Slepičky z 87. minuty, která završila celozápasový sparťanský nápor. Celé utkání odehrál i Igor Žofčák, který za týmem dorazil teprve dnes v noci.

Už v prvním poločase sparťané měli řadu šancí, ale proměnit je nedokázali. Nejlépe se ukazoval právě Žofčák, na kterém nebyly příliš patrné známky únavy z dlouhé noční cesty, často se dokázal uvolnit a spoluhráčům připravoval slibné pozice.

Stejně jako v minulých zápasech ani řada střídání neutlumila nápor českého mistra, který korunoval brankou útočník Slepička. Pro něj to byla první trefa po roční odmlce způsobené opakovaným zraněním chodidla.

V poslední utkání na alpském soustředění budou hrát sparťané ve čtvrtek od 18:00 s Kolínem nad Rýnem, v sobotu při zpáteční cestě je čeká od 19:30 ve Vídni duel proti Fenerbahce Istanbul.

Sparta Praha - Den Haag 1:0 (0:0)
Branka: 87. Slepička. Diváci: 500.
Sestava Sparty: Grigar - Pospěch, Řepka (46. Zabavník), Mareš (64. Kladrubský), Kadlec - Horváth (64. Kisel), Abraham (46. Sylvestre), Hušek, Žofčák - Rezek (46. Slepička), Holenda (73. Limberský).

Baník neporazil Chotěbuz ani v odvetě

Fotbalisté Baníku Ostrava ani ve svém druhém utkání na herním soustředění v Německu neuspěli. V městečku Wilsdruff dnes v odvetě podlehli Energii Chotěbuz, která i v silně kombinované sestavě s řadou hráčů třetiligového béčka vybojovala vítězství 3:2.

Baníku se v úmorném vedru vyvedl jen začátek. Po bleskové trefě proti Zlínu se v něm znovu vyznamenal útočník Svěrkoš, kterému tentokrát ke gólovému zápisu po ideálním Magerově pasu stačily necelé dvě minuty. Magera pak zaváhal v dalších dvou možnostech, ale v 18. minutě složil svou střeleckou premiéru v ostravském dresu Tesařík.

Dvougólový náskok Baník uspal, Edinho po průniku středem hřiště snížil a ve druhé půli se svěřencům trenéra Karla Večeři vymstily zahozené příležitosti a taktické chyby v obraně. Soupeř dvěma góly dokonal zvrat.

"Třicet minut jsme hráli dobře, ale pak jsme se nechali rozhodit několika spornými výroky sudích i ostřejší hrou domácího celku, což by se nám nemělo stávat. Šance jsme sice měli, ale neproměnili je. Mladí hráči pochopili, že se ještě musejí hodně učit," uvedl Večeřa na klubovém webu.

Kemp v Německu Ostravané zakončí v pátek duelem proti Hanse Rostock.

Energie Chotěbuz - Baník Ostrava 3:2 (1:2)
Branky: 33. Edinho, 62. Arifi, 77. Thielemann - 2. Svěrkoš, 18. Tesařík.
Sestava Ostravy: Buček - Metelka, Ricka, Cigánek (62. Pavlík), Čoupek - Rajtoral (46. Mucha), Bystroň, Lukeš (46. Mišinský), Tesařík (69. Zapalač) - Magera (55. Böhm), Svěrkoš (46. Zeher).

Boleslav porazila Genclerbirligi

Fotbalisté Mladé Boleslavi v druhém utkání na soustředění v Rakousku porazili 2:1 turecký celek Genclerbirligi, který skončil na šestém místě tamní nejvyšší soutěže. Premiérovou branku v novém dresu vstřelil Voříšek, druhý gól Středočechů přidal Ordoš.

Středočeši začali aktivně, v úvodní dvacetiminutovce se její hráči prosadili střelecky hned dvakrát a pokaždé byl na začátku akce nováček Kalina, o kterého stále usilují také Teplice. Nejprve v 16. minutě Kalinova přihrávka našla Holuba, jenž připravil střeleckou pozici pro Voříška, a ex-sparťan se poprvé trefil. O chvíli později Kalinova rozehrávka zamířila na Kyselu a jeho přihrávku proměnil Ordoš.

Turci snížili až v 75. minutě, v závěru utkání napálil Voříšek břevno turecké branky a Tomáš Sedláček neproměnil brejk, když sám před brankářem vystřelil vedle. "Především v prvním poločase mužstvo předvedlo kvalitní fotbal, dosud nejlepší v průběhu letní přípravy," komentoval výhru sportovní ředitel Zdeněk Kudela na klubovém webu.

Mladá Boleslav - Genclerbirligi 2:1 (2:0)
Branky: 16. Voříšek, 18. Ordoš - 75. Eren.
Sestava Mladé Boleslavi: Šeda - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Hrdlička - Ordoš (46. T. Sedláček), Matějovský, Voříšek, Kalina (60. Táborský) - Kysela (77. Řezníček), Holub (65. Vaněček).

Brno porazilo Kielce

Fotbalisté FC Brno porazili v dnešním přípravném utkání v rámci herního soustředění v Rakousku sedmý tým polské ligy Kielce 1:0. Brňané nastoupili v kombinované sestavě a jedinou branku vstřelil už v páté minutě Simr.

Paradoxně měl přitom lepší vstup do zápasu polský tým a hned si získal převahu. Brzy ale Pacandovu střelu z trestného kopu stačil polský brankář jen vyrazit stejně jako následný pokus Pavla Mezlíka a odražený míč se dostal k volnému Simrovi, jenž pohotově skóroval.

Polský soupeř pak nastřelil břevno a další dvě vyložené šance zmařil brankář Bureš. Také Brňané měli dvě slibné příležitosti, které ale Pacanda a Smutný neproměnili.

"V utkání dostali příležitost mladí hráči, kteří by si měli říci o místo v sestavě. S výkonem i výsledkem jsem spokojen, ocenil bych zejména bojovnost našeho týmu," řekl trenér Petr Uličný.

V závěrečném utkání v Rakousku se Brňané utkají ve čtvrtek od 17:00 s Levski Sofia.

1. FC Brno - Kielce (Pol.) 1:0 (1:0).
Branka: 5. Simr.
Sestava Brna: Bureš - Hanák, R. Mezlík, Schuster, Belej - P. Mezlík (70. Simr), Partyš (70. Schneider), Schneider (46. Večeřa), Smutný - Pacanda, Simr (46. Vrána).

Viktoria Žižkov vyhrála v Trnavě

Fotbalisté Viktorie Žižkov vyhráli v rámci svého herního soustředění na Slovensku také třetí přípravný zápas. Navzdory tropickému počasí dokázali v Trnavě porazit místní prvoligový Spartak 2:0, když o góly se podělili Stracený s Procházkou.

Spartak Trnava - Viktoria Žižkov 0:2 (0:1).
Branky: 42. Stracený, 58. Procházka. Diváci: 400.
Sestava Žižkova: Kolář - Novák, Votava, Kropík, Jambor - Tinga, Procházka, Novotný, Moughfire (46. Petržilka) - Stracený (70. Demjan), Bukač.

Reklama

Související témata: