Hlavní obsah

Fotbalista Pacanda se po třech letech vrátil definitivně do Brna

Po třech letech se vrací do Brna fotbalový útočník Milan Pacanda, kterého dnes jeho mateřský klub Sparta uvolnil na přestup. Devětadvacetiletý brněnský odchovanec zamířil z moravské metropole do Sparty v létě 2004, další sezonu odehrál na hostování v rakouském Tirolu Innsbruck a od loňského září hostoval v Brně. Po Tomáši Doškovi tak získali Brňané další významnou útočnou posilu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Bývalý hráč Sparty Milan Pacanda

Článek

Minulý týden Sparta upřesnila, za jakou částku by Pacandu uvolnila na další hostování a jaká je jeho hodnota za přestup. Vedení brněnského klubu dnes akceptovalo podmínky druhé možnosti, kluby se ale dohodly, že částku nezveřejní. O délce smlouvy budou Brňané jednat s Pacandou v úterý. Smlouva by podle vyjádření majoritního vlastníka brněnského klubu Romana Prose měla být tříletá.

Trenér Brňanů Petr Uličný Pacandův příchod přivítal, ale nadále má také požadavek na angažování kvalitního obránce. "V defenzivě máme velkou slabinu," upozornil Uličný.

Možnost získání obránce Dvorníka z Ružomberku padla. Brno stejně jako v případě předchozí snahy o příchod útočníka Slovácka Milana Ivanu nenašlo společnou řeč s manažerem Karolem Csontó, jenž oba hráče zastupuje. "Nemůžeme stále čekat na neustále se posunující další a další termíny. Ovšem jsme v jednání s kvalitními obránci a možná už v úterý padne rozhodnutí," uvedl Pros.

Reklama

Související témata: