Hlavní obsah

Tenistky se utkají s JAR na pomalém povrchu

DURBAN/PRAHA

České tenistky budou o víkendu hrát v Durbanu proti domácím Jihoafričankám o udržení ve Světové skupině Fed Cupu na umělém povrchu, který je docela pomalý. "Holkám připomíná ten z Australian Open a míče dobře skáčí," popsala kapitánka Petra Píchalová-Langrová.

Foto: Internet

Členkou fedcupového týmu je i dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open Barbora Strýcová.

Článek

Do čtyřhry počítá s párem Bedáňová, Strýcová, ale o hráčkách pro dvouhry jasno nemá. "To budu vědět až v pátek," rozhodla se Píchalová, že nominaci oznámí až v den losování zápasů.

Na fedcupové klání se připravují Daniela Bedáňová, Klára Koukalová, Iveta Benešová a Barbora Strýcová. Bedáňová měla minulý týden problémy s achilovkou a na kurt se postavila až v úterý. "Zatím to vypadá v pohodě," doufala Píchalová.

Do města nechodí

Česká výprava přiletěla do Durbanu v pondělí ráno. Tři dvorce, na kterých minulý týden jihoafričtí tenisté porazili v Euro-africké zóně II Davisova poháru Portugalsko, měly zatím jen pro sebe. Jihoafričanky dorazily až v úterý.

Tenistky po čase stráveném na kurtu chodí na masáž a odpočívat. Do dvoumiliónového města s početnou indickou komunitou moc nevyráží. "Doporučili nám moc nevycházet, že to není bezpečné. Na tenis se dá jít pěšky, z hotelu to máme pět set metrů," uvedla Píchalová.

Zimních dvacet stupňů

Jihoafrická kapitánka Mariaana de Swardtová má v týmu patnáctou hráčku světa Amandu Coetzerovou a dále mezinárodně neznámé tenistky Nathalii Grandinovou, Chanelle Scheepersovou a Nicole Renckenovou.

Jihoafrická republika se nachází ve stejném časovém pásmu jako střední Evropa. "Akorát, že tady je zima a u nás léto," podotkla Píchalová. Durbanská zima ovšem znamená, že je přes den přes dvacet stupňů. "Je to příjemné počasí na tenis. Jen ráno, večer a v noci je docela chladno," doplnila Píchalová.

Reklama