Hlavní obsah

Voříšek: Podepsal jsem Spartě, abych mohl odejít

Fotbalový záložník Petr Voříšek se opět představí v české lize jako nová posila Mladé Boleslavi. Ve středočeském klubu bude půl roku hostovat jako hráč pražské Sparty. V rozhovoru pro deník Právo Voříšek mimojiné poodhalil zákulisí vyhroceného jednání se Spartou, a vykládal o nové motivaci prosadit se i do reprezentačního týmu.

Foto: Archiv

Petr Voříšek

Článek

Berete návrat z rakouské ligy, kde jste hrál naposledy za Rapid Vídeň, do české ligy jako krok zpět?

Rozhodně ne. Přišel jsem do Mladé Boleslavi a to je přece hodně ambiciózní klub. Určitě budeme bojovat zase o nejvyšší pocty a navíc bude hrát i Pohár UEFA. A to je velká, hodně velká motivace.

Nechtěl jste v Rakousku setrvat delší dobu?

Rapid mi nabízel kontrakt na tři roky. Ale jednání nedopadla, požadovaná částka se lišila asi o padesát tisíc eur. Pak se Sparta, které patřím, nedomluvila ani s Austrií.

Když se vedení českého mistra nedomluvilo s žádným z vídeňských klubů, nečekal jste, že dostanete šanci ukázat se v kádru trenéra Bílka?

Nechápu, proč mě Sparta neprodala. Mohla získat peníze a zbavit se mě. Místo toho jsem sám volal trenérovi a manažerovi, abych zjistil, jestli mám nastoupit do přípravy či nikoliv. Pořád jsem byl jejich hráč. Nikdo mi neřekl přímo, že o mě nestojí. Jen mi oznámili, ať se připravuji individuálně. Nakonec jsem rád, že jsem mohl odejít do Mladé Boleslavi. Nebyl to snadný odchod.

V čem přesně nebylo vyjednání půlročního hostování ve středočeském klubu snadné?

Ještě rok mě vázal kontrakt ke Spartě. A podmínkou klubu v případě odchodu na roční hostování bylo prodloužení kontraktu o rok. Já byl rozhodnutý, že neprodloužím. Ale jednání bylo hodně vyhrocené. Vedení mi jasně řeklo, že pokud nepodepíšu, půjdu do béčka, kde neodehraji ani zápas a budu jen trénovat. Raději jsem o půl roku prodloužil, pak jsem mohl na půl roku odejít.

Jste na Spartu naštvaný?

Ne. Mě jen mrzí, že se na mě trenér Bílek ani nechtěl podívat. Zjistit, jak na tom jsem. A štve mě, že jsem se neprosadil.

Byl pro vás odchod na půlroční hostování do Mladé Boleslavi krokem do neznámého prostředí?

Vůbec ne. S několika hráči jsem se velmi dobře znal už v minulosti. A třeba s Tomášem Hrdličkou jsem hrál za jedenadvacítku. Je fajn, že jsme se zase spolu sešli.

Bude se vám po Rakousku, kde jste okusil Pasching a Vídeň, stýskat?

Trošku už jsem si tam připadal jako doma. Ale nemohl jsem nic dělat, musel jsem domů. Nemohl jsem o svém osudu rozhodovat.

Jak jste se vlastně připravoval před odchodem do Mladé Boleslavi?

Sparta mi doporučila individuální trénink. Raději jsem ale zavolal trenérovi Teplic Petru Radovi jestli bych se mohl připravovat s jeho týmem. Vyšel mi vstříc, jsem mu vděčný. Vlastně jsem absolvoval kondiční přípravu a do Boleslavi jsem přišel perfektně připravený, bez jakékoliv ztráty. Za novými spoluhráči jsem nezaostával.

Co pro vás půlroční hostování v Mladé Boleslavi znamená?

Je to nová etapa mé hráčské kariéry. Jdu do toho s chutí. Chci všem ukázat, že jsem nic neztratil z mé výkonnosti, kterou si lidé pamatují z působení v Česku. Jsem přesvědčen, že mohu být pro nový tým přínosem. Jde o špičkový klub, vážím si zájmu. V Rakousku jsem mnoho důležitých zápasů za poslední dobu nesehrál, tady mé ambice vzrostou. Rozhodně nechci být tím hráčem, který si po návratu bude jen stěžovat.

Vnímáte návrat do Česka jako šanci na návrat do reprezentace?

Je to pro mě výzva. Chci se porvat o národní tým. Budu tvrdě pracovat a snažit se hrát na nejvyšší úrovni. Snad si mě trenér všimne. Myslím si, že mohu svoji výkonnost posunout. V Mladé Boleslavi na to mám ideální podmínky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články