Hlavní obsah

Švento v Anglii na testech uspěl, do Slavie míří brankář Vaniak

Český fotbalový vicemistr Slavia Praha možná přijde o jeden ze základních stavební kamenů svého kádru. Jedenadvacetiletý slovenský levý záložník Dušan Švento totiž uspěl na testech v Derby County a začíná se vyjednávat o jeho přestupu. Naopak do pražského klubu míří z Mostu šestatřicetiletý brankář Martin Vaniak, který se Slavii upsal na rok.

Článek

Švendo to Anglie chce 

Švento v Anglii absolvoval o víkendu jeden trénink a zápas proti Macclesfieldu. "Vedení týmu a hlavně trenérovi Billymu Davisovi, který jej viděl několikrát už předtím, se líbil. Nyní přijdou na řadu jednání se Slavií," řekl ČTK Lednický.

Desetinásobný slovenský reprezentant nastoupil v české lize za Slavii v 52 zápasech a vstřelil v nich šest branek. Rychlonohý středopolař, jenž před příchodem do Prahy působil v Ružomberku, se ale už delší dobu netají přáním vyzkoušet si zahraniční angažmá.

Nejde o to, kdo bude v brance jedničkou, říká Vaniak

Martin Vaniak se na podmínkách smlouvy se Slavií dohodl již před soustředěním v Německu poté, co se zapojil do letní přípravy českého vicemistra. "Do týmu jsme získali zkušeného brankáře. Čekají nás důležitá utkání a Vaniakův příchod je také řešením situace, která vznikla po zranění Michala Vorla," ředitel Slavie Petr Doležal.

"Slavia má silný tým a věřím, že budeme hrát dobrý fotbal. Nejde o to, kdo bude v brance jedničkou, ale o to, aby byla úspěšná Slavia," uvedl pro web Slavie Vaniak, který je již devátou letní posilou mužstva.

Přijde pravděpodobně i Ivana

Desátým novým hráčem v kádru by se měl stát slovenský útočník Milan Ivana, který dnes poprvé s mužstvem trénoval. Slavia se v pondělí dohodla se zástupci 1. FC Slovácko a ve středu má jednat s hráčem o podmínkách jeho smlouvy. Manažer krále střelců české ligy z ročníku 2005/2006 Karol Csontó dnes uvedl, že není s nabídkou červenobílých spokojen.

"Ještě není nic uzavřeno. Podmínky, které Ivanovi Slavia nabídla, se nám zdály neadekvátní. Teď čekáme na jejich další vyjádření," řekl Csontó slovenským médiím.

Vaniak měl do Slavie namířeno již před dvěma lety, ale nakonec odešel do Panioniosu Atény. V lize odchytal 348 zápasů a sedmkrát oblékl český reprezentační dres. Je členem Klubu ligových brankářů, v němž jsou gólmani, kteří nedostali minimálně ve stovce ligových utkání branku.

Reklama

Související témata: