Hlavní obsah

Sparta se Slavií jednají o přestupu brankáře Kozáčika

Nečekaný transfer chystají dva tradiční české fotbalové kluby Sparta a Slavia. Jejich funkcionáři dojednávají přestup slovenského brankáře Matúše Kozáčika na Letnou. Slávisté přímá jednání už potvrdili, Sparta zatím situaci odmítla komentovat.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Matúš Kozáčik

Článek

Slávistický ředitel Petr Doležal na přímý dotaz ČTK řekl, že oba kluby už za sebou mají první kontakty. "O přestupu skutečně jednáme a dokonce se domnívám, že už v neděli se ho podaří dojednat," uvedl první muž Slavie. Mistrovský klub se zatím nehodlá k transakci vyjádřit. "Informaci zatím nechceme komentovat," řekl ČTK klubový mluvčí Lukáš Přibyl.

Třiadvacetiletý Kozáčik během léta sháněl angažmá v zahraničí, ale všichni zájemci chtěli, aby setrval ve Slavii ještě půl roku, než mu vyprší hráčská smlouva. Poté by totiž odešel bez náhrady. "Není to ale náš zájem. Na druhou stranu Matúš chce co nejvíce chytat," vysvětlil Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Oba kluby mají brankářů dostatek

Chystaný přestup do Sparty sice Zíka nepotvrdil, ale v podstatě jej ani nevyloučil. "Máme nabídky dvou zahraničních klubů a také špičkových českých celků. Jeho budoucnost nyní řešíme a není vyloučeno, že bude jasno velmi brzy," uvedl manažer.

Sparta má sice gólmanů dostatek, ale údajně není vyloučen brzký odchod Tomáše Grigara, na hostování možná znovu zamíří pro další zkušenosti Zdeněk Zlámal. Kozáčik by tak vytvořil silný tandem se zkušeným Tomášem Poštulkou. Letenští mají navíc v zásobě ještě Davida Bičíka, na hostování v Kladně je Zoltán Miski, na hostování míří také další talent Lukáš Zich.

Slávisté mají gólmanů rovněž dostatek. Jedničkou byl na jaře Michal Vorel, během léta tým posílil Martin Vaniak a v záloze má klub mladého Jakuba Diviše.

Reklama