Hlavní obsah

Slávista Švento si na testech v Anglii přetrhl kolenní vaz

Fotbalisté Slavie se před středečním vstupem do bojů o Ligu mistrů v Žilině ocitli bez své opory Dušana Šventa, který si na nedávných testech v anglickém klubu Derby County přetrhl přední zkřížený vaz v koleni. Slovenskému reprezentantovi hrozí půlroční pauza. Šventův případný přestup do týmu nováčka Premier League tím s největší pravděpodobností podle ředitele Slavie Petra Doležala padl.

Článek

Švento se zranil v přátelském utkání za Derby County. Po návratu z Anglie a konzultaci s lékařem Slavie Milošem Barnou začal s rehabilitací. "Dnes Švento absolvoval zkušební trénink, který musel po několika minutách ukončit," uvedl na klubovém serveru Barna.

Jednadvacetiletý fotbalista se pak podrobil atroskopickému zákroku. "Vyšetření odhalilo úplné přetržení předního zkříženého vazu a provedlo se ošetření menší trhlinky zevního menisku," řekl Barna po dnešní operaci. Nyní podle něj čeká Šventa čtrnáctidenní klid, při němž se koleno bude připravovat na plastiku vazu. Pokud se pro ni lékaři rozhodnou, bude hráč bez fotbalu nejméně šest měsíců.

Reklama

Související témata: