Hlavní obsah

Sylvestre: Chtěl bych nastoupit proti Barceloně

Do druhé sezóny v dresu Sparty vstoupí tento týden fotbalista Ludovic Sylvestre. Francouzský středopolař věří, že se úspěšně vyrovná s konkurencí na Letné a bude pravidelně nastupovat v základní sestavě. „Hlavně bude důležité, abychom na trávníku fungovali jako skutečný tým,“ říká v rozhovoru pro Právo.

Článek

Začíná nová sezóna, s čím do ní vstupujete?

S přáním, aby byla stejně úspěšná, jako ta minulá a navíc, abychom se probojovali do základní skupiny Ligy mistrů.

Dostal jste v přípravě hodně zabrat?

Byla náročná, ale to je potřeba. Sehráli jsme hodně těžkých utkání. Teď bychom měli přípravu zúročit v lize a v pohárech.

Věříte, že se probojujete do základní sestavy?

Samozřejmě věřím a dělám pro to maximum, ale záleží na trenéru Bílkovi, komu dá šanci. Sám se snažím pracovat co nejvíc a dál se zlepšovat. Cítím se velmi dobře.

Bude podle vás podzimní Sparta silnější než ta jarní?

Jsem o tom přesvědčený. Přišli noví hráči jako například Limberský nebo Kladrubský, kteří výborně zapadli do mužstva a zvýšili jeho kvalitu. Konkurence, zejména ve středové řadě, je nyní obrovská. Teď bude hlavně důležité, abychom na trávníku fungovali jako skutečný tým.

Do Sparty jste loni přišel z FC Barcelona, nestýská se vám?

Vůbec ne. Jsem Francouz, v Barceloně jsem také nebyl doma. Ale moc bych si přál, abychom postoupili do Ligy mistrů i proto, že bych si chtěl zahrát právě proti Barceloně a nejlépe ve vítězném utkání.

Jak jste si zvykl v Praze?

Báječně, je to úžasné město, moc se mi tu líbí. Mám přítelkyni, jezdí za mnou otec, vůbec se necítím sám. Už jsem si zvykl na život v Praze i na to, že mě fanoušci poznávají. Občas zajdu na kávu se spoluhráči, ale nejraději se procházím starou Prahou se svojí přítelkyní. Opravdu jsem rád, že mohu být ve Spartě a žít v tomto krásném městě.

Reklama

Související témata: