Hlavní obsah

Slavia chce i se značně obměněným kádrem hrát o titul

PRAHA

Se značně obměněným kádrem, ale opět s vysokými cíli vstoupí do nové fotbalové sezony český vicemistr Slavia Praha. Pražský klub chce tradičně bojovat o nejvyšší příčky v domácí ligové soutěži a na šestý pokus konečně postoupit do Ligy mistrů. Dopomoci k těmto úspěchům by mělo devět nových posil a možná i útočník Ivana, s nímž se stále jedná.

Článek

"Naše cíle se nemění. V domácí soutěži atakovat nejvyšší příčky, uspět v Poháru ČMFS a v evropských pohárech minimálně postup do třetího předkola Ligy mistrů," řekl na pondělní tiskové konferenci ředitel Slavie Petr Doležal, který stále věří, že se desátou letní posilou mužstva stane útočník Milan Ivana. "Dnes večer přijede hráčův manažer, možná jej stihneme dopsat i na pohárovou soupisku, která má dnes uzávěrku," dodal Doležal.

Kouč Karel Jarolím si pochvaloval příchod vysokého počtu posil. "V přestupním termínu se objevilo plno nových tváří. Devět posil, to je dobré především pro fanoušky, ale z mého pohledu to znamená v podstatě tvořit nové mužstvo. Chvíli bude asi trvat, než si na sebe hráči zvyknou," řekl Jarolím. "Budeme chtít hrát takový fotbal, na který by se dalo koukat, ale musí to být podloženo i výsledky. Přišly fotbalové typy, kterým není cizí kombinační fotbal," dodal. ¨

Jarolímovi dělá vrásky pouze zranění Šventa

Slavia začne sezonu naostro ještě před nedělním startem domácí soutěže v Jablonci, už ve středu ji čeká první zápas druhého předkola Ligy mistrů v Žilině. "Budeme chtít jít pochopitelně dále. Věřím, že na sezonu jsme dobře připraveni," uvedl slávistický trenér. Jarolímovi však kalí radost zranění Dušana Šventa, bez kterého se bude muset obejít minimálně v úvodu podzimu, ale pravděpodobnější je jeho půlroční absence.

Ve slávistické sestavě se podle Jarolíma objeví v Žilině pět až šest nových tváří. S největší pravděpodobností budou hrát brankář Vaniak, obránci Šourek, Brabec, Dříždal, záložník Tavares, útočník Šenkeřík, a pokud bude zdravotně v pořádku, tak i Šmicer.

"Bude to pikantní duel a doufám, že z něj postoupíme do třetího kola," řekl Erich Brabec, který se v sestavě Slavie rychle zabydlel. "V přípravě jsem odehrál asi nejvíce se Šourkem," dodal. Další zadák Latka je zraněný, Suchý se teprve před pár dny vrátil z mistrovství světa dvacítek.

Přehled příchodů a odchodů:
Přišli: Belaid (hostování z Interu Milán), Tavares (přestup z FC Tours), Šenkeřík (přestup z Malatyasporu), Volešák (přestup ze Sparty), Šmicer (přestup z Bordeaux), Dřížďal (přestup ze Sokolova), Šourek (přestup z Jihlavy), Brabec (přestup z Aarau), Vaniak (přestup z Mostu) - v jednání Ivana (ze Slovácka).
Odešli: L. Jarolím (Siena), Kozáčik (Sparta), Hrdlička, Táborský (oba Mladá Boleslav), Dosoudil (Artmedia Bratislava), Reiter, J. Vorel, Nedzipi, Urbánek (všichni konec hostování), Dočkal, Gecov (oba hostování Kladno), Vácha (hostování Jablonec), v jednání hostování Helda.

Reklama

Související témata: