Hlavní obsah

Sparťanský brankář Poštulka si věří na post jedničky

Po odchodu Jaromíra Blažka, dlouholeté opory mezi třemi tyčemi, do bundesligového Norimberku, řeší sparťanský trenér Bílek komu svěřit důležitý post brankářské jedničky. Poslední mistr má z čeho vybírat, ve svém kádru má gólmana jednadvacítky Zdeňka Zlámala, novou akvizici ze Slavie Kozáčika a Tomáš Grigara. Nejpravděpodobněji se ale do branky letenského týmu v zahajovacím utkání proti Liberci postaví zkušený Tomáš Poštulka.

Foto: AC Sparta Praha

Tomáš Poštulka na tréninku fotbalové Sparty

Článek

Co říkáte tomu, že Sparta k trojici brankařů koupila ještě Kozáčika?

Já jsem se to dozvěděl v sobotu večer z internetu, takže zatím netuším, jaký je záměr trenérů a vedení s gólmany. Spíš jsem sám zvědavý.

Jste nejzkušenější, ale přesto nerozhodilo vás trochu zvýšení konkurence?

Ne, nebral jsem to tak, že by mě to mělo rozhodit. Už tu byli mladíci Zlámal a Grigar, takže jestli budeme čtyři, beru to stejně jako bychom byli tři. Nic se tím nemění.

Více o přestupu Matúše Kozáčika do Sparty najdete ZDE:Myslíte si, že bylo dobré rozhodnutí vrátit se na Letnou?

Určitě. Už během jara, i když jsem nechytal, se mi potvrzovala správnost toho kroku. I všichni, s kterými jsem se o tom radil, včetně táty, mě utvrzovali, že jsem udělal dobře.

Věříte, že právě vy budete po odchodu Blažka jedničkou?

Bojuju o místo jedničky a věřím si na ně. Jistotu, že jí budu, nemám, i když ta varianta existuje. Blažkovým odchodem se zvýšila moje šance pro případné chytání tady ve Spartě. A s tím jsem sem šel. Kdybych věděl, že bych tady měl dva tři roky být jako dvojka za Jardou, nevím, jestli bych to podstoupil.

Jaký máte pocit z přípravy?

Dobrý, pro mě bylo velmi důležité, že jsme hráli v přípravě s dobrými soupeři. Na to, jak byli silní, tak obrana, ať byla v jakémkoli složení, pracovala výborně. I defenzivní záložníci, kteří mají za úkol bránit, hráli, jak měli. Snad až na zápas s Fenerbahce, který jsme prohráli. Když se hodně točí sestava ve druhé půli, tak už tým nepracuje tak, jak by měl a někdy to zaskřípe.

Jak se vám chytalo za nově se tvořící stoperskou dvojicí?

Čekají nás dva ligové zápasy bez Řepky a ty budou těžké. Věřím, že se stopery Šimůnkem a Kadlecem, ale i s pomocí záložníků to zvládneme. V přípravě jsme se učili, aby celé mužstvo bránilo i útočilo.

Reklama

Související témata: