Hlavní obsah

Jsme silnější než loni, tvrdí kouč Sparty Bílek

Trenér fotbalové Sparty Michal Bílek je spokojený jak s letními posilami, tak s přístupem hráčů. Pochvaluje si zvýšení konkurence na všech postech a doufá, že letošní začátek sezóny se bude nést na vítězné vlně. V posledních dnech kouč také vyřešil rébus gólmanské otázky. Jedničkou se stal Tomáš Poštulka.

Článek

Jak jste spokojen s letní přípravou?

Jsem maximálně spokojený. S přístupem hráčů jsem spokojený, stejně jako s doplněním kádru. V přípravných utkáních všichni pracovali tak, jak jsem si představoval, všichni bojují o základní jedenáctku. Jsme silnější než loni.

Jak se vám jeví tým herně?

Už v druhé polovině jarní části bylo znát, že naše hra je daleko kvalitnější. Na to chceme navázat. Utkání, která jsme odehráli především v Rakousku, ukázala naši sílu a hlavně pokrok.

Co očekáváte od úvodních utkání ligy?

Doufáme, že ligu zahájíme vítězstvími a navážeme na začátek jara. Rozhodně se nechceme dostat do potíží jako v úvodu minulé sezóny. Doufáme, že nám diváci zachovali přízeň.

V letní přestávce se objevily informace o tom, že byste rád v týmu uvítal obránce Pavla Košťála z Liberce. Trvá váš zájem o tohoto hráče?

O Košťála jsme projevili zájem, protože měl odejít Kadlec. Náš zájem sice trvá, ale momentálně jsme na mrtvém bodě. Stoperů máme momentálně dostatečný počet.

Vyřešila se už otázka prvního brankáře po příchodu Matúše Kozáčika?

Tomáš Poštulka bude gólmanem číslo jedna, situaci ostatních brankářů řešíme.

Jan Šimůnek se dobře představil na mistrovství světa do dvaceti let a po svém příjezdu se ihned zapojil do přípravy. Počítáte s ním i nadále a dostane časový prostor na odpočinek?

Pro nás byla škoda, že se Jan Šimůnek připojil až na závěr přípravy, kdy nastoupil do jednoho utkání. Je to mimořádný hráč a pokud bude ve výkonech pokračovat, bude oporou Sparty. Nyní se sice cítí unavený, protože po mistrovství světa neměl žádnou dovolenou, ale je to mladý hráč a já myslím, že to zvládne.

Jak byste zhodnotil hráče, kteří do Vašeho týmu přišli v letní přestávce, popřípadě ty, kteří se do přípravy zapojili později?

Jiří Kladrubský byl jedním znejlepších hráčů na mistrovství Evropy do 21 let, možná i nejlepším. Navíc je univerzálně použitelný. Žofčák je technicky a do kombinace skvěle vybavený, zlepší-li defenzívu a důraz, je také naší budoucností. S Martinem Abrahamem zase přišla kvalita a zkušenost. Odehrál i utkání v pohárové Evropě. Kromě Abrahama jsou i všechny ostatní posily mladí a perspektivní hráči, což je pro Spartu dobře.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články