Hlavní obsah

Gólmana dvacítky Petra chtějí dva italské kluby

Výkony ostravského gólmana Radka Petra na nedávném světovém šampionátu fotbalistů do 20 let v Kanadě zaujaly pozorovatele řady klubů a nadějný mladík má první nabídky k přestupu do zahraničí. Z Itálie se ozvaly Parma se Sienou a nejbližší dny rozhodnou, zda začnou jednat s Baníkem.

Článek

ČTK řekl o zájmu italských klubů hráčův manažer David Nehoda. Podle něj rozhodnou o případném Petrově odchodu nejbližší dva dny. "Poté by začala jednání s jeho mateřským klubem a hráčem samotným," uvedl Nehoda.

Do Baníku zatím konkrétní nabídka kromě případného hostování v Třinci nedorazila, ale brankář už o možnosti vyrazit za štěstím na Apeninský poloostrov uvažovat musí. "Samozřejmě mě manažeři informovali, ale zatím sám nevím, která nabídka vypadá zajímavěji," řekl talentovaný brankář.

Pokud by si mohl vybrat, asi by dal aktuálně přednost Sieně, protože tam působí od letošního léta záložník Lukáš Jarolím. "Zatím případný výběr vůbec neřeším, ale obecně se dá říct, že vždy je lepší začínat tam, kde máte krajana," uvedl brankář, který si zatím užívá po návratu z Kanady dovolenou. "Tu mám až do středy, tak čekám, co se stane. Zatím přemýšlím o nabídce hostovat v Třinci," uvedl Petr, který v minulé sezóně chytal třetí ligu za Mutěnice.

Reklama

Související témata: