Hlavní obsah

Cílem Bohemians je udržet první ligu

Nováček fotbalové Gambrinus ligy Bohemians 1905 půjde do nové sezóny se skromným cílem. Chce zachovat první ligu v Ďolíčku i do příštích let. V klubu zůstávají všechny hráčské opory, které dopomohly týmu do první ligy. Do mužstva navíc zavítal nový hlavní sponzor. Práce na stadiónu stále pokračují, ale vedení pražského klubu věří, že bude vše připraveno již v pátek večer.

Článek

Hlavním partnerem Bohemians 1905 se stala na nadcházející dva roky sázková kancelář Fortuna. „Před dvěma lety jsme zde začínali od nuly. Bohemka neměla ani hráče, ani žádné sponzory. Během dvou let jsme v nejvyšší soutěži a o klub je zájem mezi fanoušky i mezi sponzory. Partnerství s Fortunou patří mezi významné kroky ve směřování klubu mezi českou elitu,“ prohlásil předseda představenstva Bohemians Emil Kristek na středeční tiskové konferenci. Generálním sponzorem zůstává firma Remal.

Změny v kádru jsou minimální. Do týmu přestoupil Petr Kunášek z Čáslavi a na hostování přišli Vít Turtenwald z Trnavy a Michal Šmarda z Hradce Králové. Dalších pět mladíků si A tým vybral ze své mládežnické líhně. Jedinou citelnou ztrátou se stal odchod Pavla Haška do Teplic. „V této chvíli má klub 31 hráčů a tak nastoupíme i do začátku sezóny,“ řekl sportovní ředitel a asistent trenéra Hradeckého Zbyněk Busta.

Slezák je už zdravý 

„Nálada v kabině je bojovná. Všichni jsme natěšeni na začátek nového ročníku,“ prohlásil Dalibor Slezák, kapitán mužstva. „Napětí přijde ale až ráno před prvním zápasem. Chceme samozřejmě podávat co nejlepší výkony,“ dodal. Na konci sezóny měl Slezák problémy s rukou a po rozhodujících zápasech přiznal, že musel hrát se sebezapřením. „Teď už je vše v naprostém pořádku,“ sdělil novinářům.

V Ďolíčku se stále pracuje. Stadión nemá ještě ani všechny sedačky na svých místech. Chybí i střecha a stožáry na umělé osvětlení. „Teď dokončujeme práce, které máme nasmlouvány s ČMFS tak, abychom splnili všechny podmínky. Do pátku snad stihneme vše podstatné, v sobotu plánujeme lehké dodělávky,“ řekl Kristek. „Musíme to zvládnout a my to zvládneme,“ dodal odhodlaně.

Fanoušci klub jako obvykle podpořili

Z nynějšího prezidenta klubu a bývalého dlouholetého hráče pražských Bohemians čišelo nadšení. „Když si vzpomenu, že dva roky zpátky se tady začalo všechno budovat znovu, ani v tom nejkrásnějším snu jsem si nepředstavoval, že se to podaří tak brzo. Přál bych si, aby se podařilo navázat na nejlepší léta klubu, nejlépe na ta osmdesátá,“ prohlásil na tiskové konferenci.

Zájem o klub s velikou tradicí opět prokázali fanoušci, kterým byl nově otevřen i obchod se suvenýry. Již ve středu bylo totiž vyprodáno 90 procent všech vstupenek na první ligové utkání proti Baníku Ostrava, z toho dvě třetiny permanentek. Dobrovolníci pomáhali již s přestavbou stadiónu. V Ďolíčku se jich sešlo kolem čtyř stovek. Někteří si nosili i své nářadí a klubu ušetřili asi milión korun, jak přiznal Emil Kristek. „Ten klub je stejně náš jako jejich,“ řekl na adresu fanoušků.

Reklama