Hlavní obsah

Busta: Klokani se Baníku nebojí

Sportovní ředitel a asistent trenéra fotbalových Bohemians 1905 Zbyněk Busta prozradil cíle, s nimiž s týmem vstupuje do ligového ročníku. Vysvětlil také, proč se nepodařilo získat posilu do útoku a předeslal, že se Baníku Ostrava nebojí. Ostrava je totiž první tým, který Klokani přivítají v nadcházející ligové sezóně na svém zrekonstruovaném stadiónu.

Foto: www.fc-bohemians.cz

Zbyněk Busta

Článek

Jaké jsou změny a cíle Bohemians pro nadcházející ročník?

Změny v kádru jsou minimální, přišli tři hráči a pět dorostenců, momentálně máme v kádru jedenatřicet hráčů. Cíle pro tuto sezónu jsou velice skromné, budeme spokojení, pokud se nám podaří udržet prvoligovou příslušnost.

Sháníte stále ofenzivního hráče?

Rádi bychom přivedli kvalitního útočníka, ale ne za každou cenu. Hráče, o které jsme měli zájem, bylo komplikované získat. Kluby, se kterými jsme jednali, nám nevyšly vstříc. Proto budeme zatím využívat svých vlastních zdrojů.

Budete s postupem do první ligy měnit herní styl?

Určitě ne. Náš styl je jasně daný, hráčům se ho snažíme už dva roky vštípit. Stále budeme vyžadovat agresivitu, napadání a zdravou touhu po vítězství.

Stačilo necelých pět týdnů na letní přípravu?

Důležitější bylo volno pro hráče. Máme za sebou náročnou sezónu.

Nebojíte se frustrace některých méně zkušených fotbalistů při případných prohrách?

Je pravda, že máme hodně hráčů bez ligových zkušeností, ale doufám, že právě zkušenosti naberou rychle. Přijdou určitě porážky, ale snad ne jen ony.

Souhlasíte s tvrzením, že váš první soupeř, Ostrava, je favoritem?

Baník má zkušenější mužstvo se zvučnějšími jmény, ale rozhodne se na hřišti. Určitý handicap v kvalitě hráčů můžeme nahradit herním systémem a bojovností. Šance jsou podle mě 50 na 50. Určitě nejsme předem poraženi.

Reklama