Hlavní obsah

Brno chce výš, touží po pohárech

Čestmír FolkPrávo

S cílem poskočit z loňského pátého místa na příčky, které zaručí start v některém evropském poháru, vstoupí fotbalisté 1. FC Brno do nového ročníku I. ligy. „Nepohrdli bychom ani Intertoto cupem, ale ekonomicky jsme připraveni třeba i na Ligu mistrů,“ prohlásil spolumajitel brněnského klubu Roman Pros.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

„Mužstvo na poháry máme. Teď to musíme potvrdit na hřišti,“ souhlasil kapitán týmu Jan Trousil, jenž po zlomenině ruky asi stihne ligový start se Zlínem.

Brno opustil Mazuch, který za 80 mil. korun přestoupil do Fiorentiny, a nejlepšího loňského střelce Zelenku odlákal Jablonec. „Zelenku by měl zastoupit Tomáš Došek, za Mazucha zatím náhradu nemáme. Mrzí mě, že nepřišel do obrany Dvorník,“ posteskl si kouč Petr Uličný.

Brněnský celek bude hledat stopera i v rozehrané soutěži. „O některých jménech jednáme. Rádi bychom získali z Uherského Hradiště člena stříbrného týmu z MS dvacetiletých Kubáně,“ prozradil Pros.

Do kádru zatím nebyl zařazen obránce Schuster, jenž je vyšetřován v souvislosti s údajnou korupcí, k níž mělo dojít v druholigovém utkání Vítkovic na hřišti Bystrce, kde tehdy hostoval.

Reklama

Související témata: