Hlavní obsah

Cílem fotbalistů Mladé Boleslavi je opět pohárová Evropa

PRAHA

S novým logem, novým trenérem, ale stejnými ambicemi vstupuje do nové fotbalové sezóny Mladá Boleslav. Po úspěšném ročníku, ve kterém hráči vybojovali třetí místo v nejvyšší soutěži a upozornili na sebe v pohárové Evropě, očekává vedení klubu boj v horních patrech ligové tabulky a postup z prvního kola Poháru UEFA. Za těmito metami povede z pozice trenéra středočeské borce dosavadní hlavní skaut klubu Luděk Zajíc.

Článek

Ekonomické podmínky klubu by se neměly výrazně lišit od minulé sezóny. “Ročník 2006/07 pro nás skončil obratem asi 167 miliónů korun. Do této výše se hodně promítlo účinkování v Poháru UEFA - to činilo asi jednu třetin obratu. Pro ročník 2007/08 očekáváme obrat podobný, opět v závislosti na našem úspěchu v pohárové Evropě,“ řekl na čtvrteční předsezónní konferenci generální ředitel klubu Jaromír Šeterle.

Ten také vyjádřil spokojenost se splněním sportovních cílů v minulé sezóně, pro tu novou si přeje postup z prvního kola Poháru UEFA do základní skupiny. „Chceme si navíc zajistit místo v některém z evropských pohárů i pro další sezónu, ať už z ligy, či Poháru ČMFS,“ dodal Šeterle

Nové logo ctí klubové barvy 

Mladá Boleslav na tiskové konferenci v pražském hotelu Holiday Inn představila zbrusu nové logo, které je platné od 18. června tohoto roku. Za 105 let existence klubu se již změnilo několikrát, nynější nadále ctí úspěšné barvy posledních pěti let, tedy modrou a bílou.

Co se týče novinek pro návštěvníky domácích utkání Boleslavi, během zápasového programu je podle prohlášení klubu rodičům k dispozici v lize unikátní dětské hřiště. Středočechům patří údajně i privilegium v servisu přes mobilní telefony. Další novinkou je tým roztleskávaček, který se bude v den zápasu starat o atmosféru na stadiónu.

Středočeský klub se také rozhodl pomoci v charitativní oblasti. „Hledali jsme projekt, který bude průhledný a transparentní. Proto jsme se rozhodli podpořit projekt Dejte šanci dětem nadační společnosti Terezy Maxové, která se těší velké důvěryhodnosti u veřejnosti,“ komentoval dar ve výši 360 tisíc na dobrou věc Šeterle.

Pecku by měli nahradit Táborský, Kysela či Holub 

Po skončené sezóně nahradil na lavičce Mladé Boleslavi Dušana Uhrina mladšího, který odešel trénovat do Rumunska, dosavadní hlavní skaut klubu Luděk Zajíc. „Samozřejmě se na vstup do ligy těším, jsme plný očekávání a napětí. Musíme být obezřetní a odvést maximum,“ vyjádřil se nový lodivod před domácím vstupem do nové sezóny proti Viktorii Žižkov.

Z klubu v létě odešel do druholigových německých Cách nejlepší kanonýr soutěže Luboš Pecka. „O Peckův gólový přínos se budou muset podělit ostatní hráči, ať už Táborský ze Slavie, hráč jednadvacítky Kysela, zkušený Holub či někdo jiný.“ Boleslav opustil i náhradní brankář Kučera, defenzivní štít Martin Abraham přestoupil do mistrovské Sparty, obránce Marián Palát putoval do ruského Vladivostoku.

Abrahamovu roli v týmu zřejmě převezme Petr Voříšek, který působil poslední dva roky v rakouské lize a v Boleslavi je na půlročním hostování z Letné. Do zálohy také klub získal kladenského Kalinu a zadarmo Hrdličku ze Slavie. Kučerovu funkci gólmanské dvojky by měl vykonávat Petr Pižanowski, ten se do Čech vrátil z řeckého angažmá. „Sílu kádru ukáží až výsledky. Určité předpoklady noví hráči mají, byli vybráni, aby nahradili odešlé opory. Věřím v jejich kvalitu,“ prohlásil s nadějí v hlase Zajíc.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice