Hlavní obsah

Kladno půjde do záchranářských bojů s nezkušeným týmem

KLADNO

Jen se čtyřmi hráči základní sestavy, v níž dokončili loňskou sezónu, vstoupí do svého druhého prvoligového ročníku fotbalisté Kladna. Velké změny v hráčském i funkcionářském kádru otřásly během léta loňským úspěšným nováčkem. Cílem je jednoznačně klidná záchrana, ale také ekonomická stabilizace po překvapivém odchodu bývalého šéfa Michala Krause.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Fotbalisté Kladna

Článek

Když na počátku přípravy oznámil Kraus konec svého působení v Kladně, kdekdo předpovídal brzký pád snaživého klubu. Středočeši sice na chvíli skutečně uvažovali o prodeji soutěže, ale nakonec se rozhodli v první lize pokračovat, byť s omezeným třicetimiliónovým rozpočtem, který bude ze všech celků nejnižší.

Klubové vedení aktuálně tvrdí, že sezónou projde bez finančních potíží. "Měli jsme zajištěný podzim a po odchodu Kaliny se nám už začalo dobře spát," připomněl na středeční tiskové konferenci kladenský ředitel Aleš Pangrác, že přestup klíčového hráče do Mladé Boleslavi sice oslabí mužstvo sportovně, ale přispěje ekonomice.

O sportovní síle může tým přesvědčit až v mistrovských zápasech, ale příprava vyšla nad očekávání. Trenér Jaroslav Šilhavý měl k dispozici hodně hráčů, z nichž vykrystalizoval čtyřiadvacetičlenný kádr, do kterého na poslední chvíli přibyl i sparťan Avdija Vršajevič.

Odchod obránce Williamse je komplikace

Kouč svému týmu věří, ale sám je zvědav, co s nezkušeným celkem udělá vstup do ligy. V něm navíc bude citelně postrádat kanadského obránce Chrise Williamse, který musel kvůli rodinným potížím zpět do Kanady a jeho návrat se zatím nedá odhadnout. "Je to komplikace, na pravém beku jsme s ním počítali," lituje Šilhavý.

Kouč se naopak těší z příchodu Vršajeviče, kterého dobře znal už z jarního účinkování ve sparťanské rezervě. "Můžeme ho využít v záloze i na hrotu," pochvaloval si Šilhavý univerzalitu bosenského fotbalisty.

Kladenští si přejí především klidnou sezónu bez záchranářských starostí, ale současně věří, že ofenzivní styl hry přiláká diváky. V přípravě se tým střelecky prosazoval, dal 36 branek. "Z toho ale velké závěry dělat nelze, někteří hráči se musí ještě v lize rozkoukávat," odhadl trenér, jehož samého také čeká premiéra na postu hlavního kouče v nejvyšší soutěži.

Klub hodlá pro diváky i nadále vylepšovat stadion Františka Kloze. "Pokud všechno vyjde, už do konce srpna by mohla začít další investiční akce na vylepšování hlavní tribuny. Poté bychom rádi v protější tribuně vybudovali ubytovnu," uvedl Eduard Novák, který má v klubu na starosti celý areál.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice